Hirdetés

Így készül a tökéletes székelykáposzta

Hozzávalók

1 kg savanyú káposzta
600 g sertéscomb
100 g füstölt szalonna
40 g erdélyi húsos szalonna
3 fej vöröshagyma
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 csapott ek pirospaprika
1 púpozott mk őrölt bors
1 púpozott mk majoranna
250 g tejföl
Hirdetés

Így készül a tökéletes székelykáposzta

A téli időszakban is rengetegen készítenek székelykáposztát. Mi most megmutatjuk, hogy nálunk hogyan készül, az ami percek alatt elfogyott a szerkesztőségi ebéden.
Hirdetés

Hozzávalók

1 kg savanyú káposzta
600 g sertéscomb
100 g füstölt szalonna
40 g erdélyi húsos szalonna
3 fej vöröshagyma
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 csapott ek pirospaprika
1 púpozott mk őrölt bors
1 púpozott mk majoranna
250 g tejföl

Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük  és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát. Mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, és a zúzott fokhagyma is .

Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot..

Rátesszük  a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja. Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások