Hirdetés

Így készül a tökéletes székelykáposzta

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
1 kg savanyú káposzta
600 g sertéscomb
100 g füstölt szalonna
100 g erdélyi húsos szalonna
3 fej vöröshagyma
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 csapott ek pirospaprika
1 púpozott mk őrölt bors
1 púpozott mk majoranna
250 g tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készül a tökéletes székelykáposzta

A téli időszakban is rengetegen készítenek székelykáposztát. Mi most megmutatjuk, hogy nálunk hogyan készül, az ami percek alatt elfogyott a szerkesztőségi ebéden.
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
1 kg savanyú káposzta
600 g sertéscomb
100 g füstölt szalonna
100 g erdélyi húsos szalonna
3 fej vöröshagyma
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 csapott ek pirospaprika
1 púpozott mk őrölt bors
1 púpozott mk majoranna
250 g tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük  és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát. Mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, és a zúzott fokhagyma is .

székelykáposzta

Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot..

székelykáposzta

Rátesszük  a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja. Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk.

a tökéletes székelykáposzta

Ha tetszett ez a tökéletes székelykáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?