Hirdetés
Green Kitchen

Kacsamell kókusztejes karfiolpürével

Hozzávalók

2
főre
+
1 db kisebb karfiol
1 tk bors
0.25 tk szerecsendió
330 ml kókusztej
30 g vaj
1 db kacsamell
0.25 tk bors
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
kb. 80 g sótlan mogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kacsamell kókusztejes karfiolpürével

A püré-hús kombinációval általában nem lehet mellényúlni. Főleg, ha egy kókusztejes karfiolpüréről van szó, rozé kacsamellel. Amúgy is nyakunkon a Valentin-nap, ha nemcsak rózsával, de egy finom fogással is szeretnétek levenni a párotokat a lábáról, akkor ezt az ételt készítsd el magatoknak. Ami pedig ezután következik… az már csak a Ti dolgotok. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db kisebb karfiol
1 tk bors
0.25 tk szerecsendió
330 ml kókusztej
30 g vaj
1 db kacsamell
0.25 tk bors
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
kb. 80 g sótlan mogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, borsos vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. 

Míg fő a karfiol, elkezdjük elkészíteni a kacsát. A bőrét egy éles késsel beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele. Alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd hideg serpenyőben közepes hőfokon bőrével lefelé fordítva elkezdjük sütni. Amikor szépen kisült a kacsa zsírja, és a bőre aranybarna, megfordítjuk, és a másik oldalát, majd a széleit is megpirítjuk. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre. A sütési idő függ a mell méretétől és a kívánt készültségi szinttől is. Ha van maghőmérőnk, könnyen ellenőrizhetjük: amikor a hús maghője elérte az 56,5 fokot, akkor szép rozé a kacsamell. 

Míg a sütőben sül a hús, egy száraz serpenyőben kb. 2 perc alatt lepirítjuk a mogyorót, majd félretesszük. 

Ha megfőtt a karfiol, kiterítjük egy tepsibe, hagyjuk, hogy kigőzölögjön, majd egy turmixgépbe tesszük. Megsózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a kókusztejet és a vajat, majd jól összeturmixoljuk. A korábban lepirított mogyorót egy mozsárban, vagy klopfoló segítségével kisebb-nagyobb darabokra törjük. 

A kacsát kivesszük a sütőből, majd egy serpenyőben vajat olvasztunk, beledobjuk a fokhagymát és a rozmaringot, és a mellet jól „megfürdetjük” benne, hogy mindenhol érje az aromatizált vaj. Kivesszük a serpenyőből, alufóliába csomagoljuk – hogy pihentetés alatt ne hűljön ki a hús –, és szeletelés előtt hagyjuk 8-10 percet állni. Tányérra szedjük a pürét, a kacsát formára vágjuk és a püré mellé helyezzük, majd az egészet megszórjuk a pirított mogyoróval.

Kacsamell kókusztejes karfiolpürével
Kacsamell kókusztejes karfiolpürével

 Ha tetszett a kacsamell kókusztejes karfiolpürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások