Hirdetés

Kínai szaftos marharagu tésztával

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg marhaoldalas, nagy kockákra vágva
2 ek olaj
só, bors
1 db piros chili
5 cm-es friss gyömbér
1 tk paradicsompüré
2 fej vöröshagyma (kicsi)
5 gerezd fokhagyma
2 szem csillagánizs
1 rúd egész fahéj
200 ml fehérbor (én most furmintot és mirint használtam fele-fele arányban)
1 tk kínai ötfűszer keverék
7 ek szójaszósz
3 ek sötét szójaszósz
1 l víz
1 db lime
2 tk szezámolaj
2 csapott ek keményítő + 3 ek hideg víz

A tálaláshoz

500 g kínai stílusú tészta (noodles)
1 db kígyóuborka
4 - 5 újhagyma
Hirdetés

Kínai szaftos marharagu tésztával

Egyáltalán nem megúszós receptet hoztam most :D A marhahúsnak amúgy is sok idő kell, de minden egyes órát megér ez a ragu, ha szeretitek az ázsiai ízeket! :P Az uborka, hogyha kiszeditek a magos vizes belső részét, sokkal ropogósabb lesz, ami nagyon jól megy a sűrű szaft mellé.
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg marhaoldalas, nagy kockákra vágva
2 ek olaj
só, bors
1 db piros chili
5 cm-es friss gyömbér
1 tk paradicsompüré
2 fej vöröshagyma (kicsi)
5 gerezd fokhagyma
2 szem csillagánizs
1 rúd egész fahéj
200 ml fehérbor (én most furmintot és mirint használtam fele-fele arányban)
1 tk kínai ötfűszer keverék
7 ek szójaszósz
3 ek sötét szójaszósz
1 l víz
1 db lime
2 tk szezámolaj
2 csapott ek keményítő + 3 ek hideg víz

A tálaláshoz

500 g kínai stílusú tészta (noodles)
1 db kígyóuborka
4 - 5 újhagyma

Egy nagy lábosban, az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott chilit és gyömbért. Rádobjuk a nagyobb darabokra vágott marhahúst és magas lángon 4-5 percig pirítjuk. Ha a hús felülete mindenhol megpirult, rátesszük a paradicsompürét, ízlés szerint borsot és ezzel is pirítjuk még 1 percig. Rárakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, csillagánizst, fahéjat, kínai ötfűszer keveréket, és ha üvegesre párolódott a hagyma, akkor felöntjük a borral.

Ha teljesen elfőtte a bort, meglocsoljuk a szójaszószokkal, elkeverjük és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd alacsony lángon, lefedve főzzük lassan tovább. Időnként megkeverjük és addig főzzük amíg a hús le nem omlik a csontról (3-4 óra). Ha megpuhult a hús, felvesszük közepesre a lángot, levesszük a fedőt, belefacsarjuk a lime levét, meglocsoljuk a szezámolajjal és hagyjuk további 25 percig így főni. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.

Az uborkát hosszában elfelezzük, egy teáskanállal a magokat kikaparjuk belőle és az újhagymával együtt vékonyan felszeleteljük. Ha letelt a 25 perc a ragunak, a keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, és beleöntjük a raguba. Ha elkezdett besűrűsödni, további 3-4 percig főzzük alacsony lángon. A ragu tésztával és a friss zöldségekkel tálalva a legjobb!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások