Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Kölesrizottó

Hozzávalók

3 - 4
személyre
+
50 g paprikás kolbász
2 ek olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g köles
2 tk sűrített paradicsom
100 ml fehérbor
1 l alaplé vagy víz
200 g fagyasztott zöldborsó
100 ml passata
30 g parmezán
50 g vaj
1 kis csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kölesrizottó

Egyre trendibb alapanyag a köles, ami teljesen érthető, hiszen gluténmentes. Próbáljátok ki rizottóként, felturbózva jó fajta paprikás kolbásszal. Isteni! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
személyre
+
50 g paprikás kolbász
2 ek olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g köles
2 tk sűrített paradicsom
100 ml fehérbor
1 l alaplé vagy víz
200 g fagyasztott zöldborsó
100 ml passata
30 g parmezán
50 g vaj
1 kis csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk, kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olívaolajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a kölest, a paradicsompürét és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és lassú tűzön kavargatjuk, mintha egy rizottót csinálnánk.

Ha felszívta a bort, merőkanalanként adagaljuk hozzá az alaplevet, amíg meg nem puhul. Kb. ha a felénél járunk, beleöntjük a borsót, a passatát, sózzuk, borsozzuk. Ha az összes alaplevet felvette, elzárjuk, belerakjuk a vajat és belereszeljük a parmezánt. Durvára vágott bazsalikomot is szórunk bele. Az előzőleg megpirított kolbászt apróra vágjuk és ezzel megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások