Hirdetés

Lucskos káposzta

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
100 g füstölt kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
2 - 4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 tk durvára őrölt fekete bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
csípős paprika (ízlés szerint)
Hozzávaló kipipálva
50 g füstölt parasztkolbász
Hozzávaló kipipálva
200 g füstölt sertéslapocka
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
300 g sertéslapocka
Hozzávaló kipipálva
800 g fejes káposzta (tisztítva)
Hozzávaló kipipálva
2 ek tejföl (kb. 50 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
½ csokor kapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lucskos káposzta

A lucskos káposzta klasszikus kaja, és, mint tudjátok, Lajos elég profi a klasszikusokat illetően.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
100 g füstölt kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
2 - 4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 tk durvára őrölt fekete bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
csípős paprika (ízlés szerint)
Hozzávaló kipipálva
50 g füstölt parasztkolbász
Hozzávaló kipipálva
200 g füstölt sertéslapocka
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
300 g sertéslapocka
Hozzávaló kipipálva
800 g fejes káposzta (tisztítva)
Hozzávaló kipipálva
2 ek tejföl (kb. 50 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
½ csokor kapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lucskos káposzta alapjához a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd egy lábasban, közepes lángon kipirítjuk a zsírját. Mehet rá a zúzott fokhagyma és a paradicsompüré. Addig pirítjuk így, amíg szépen kioldódnak a színek, majd rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát is, és ezzel is lepirítjuk. Felöntjük 50 ml vízzel, megszórjuk a pirospaprikával, a majorannával, a borssal és a köménnyel, illetve ízlés szerint csípős paprikával.

Rárakjuk a felkarikázott kolbászt és a kb. 2 cm-es kockákra vágott füstölt húst, enyhén sózzuk, majd folyamatos folyadékpótlással addig főzzük, amíg a füstölt hús félig puhára fő. Ezután hozzáadjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott lapockát, és így is addig főzzük, amíg a hús félig puha nem lesz.

Ekkor hozzáadjuk az elnegyedelt, majd felszeletelt káposztát, és annyi vizet öntünk alá, hogy ne lepje el, majd többször átkeverve puhára főzzük. Azért nem kell, hogy ellepje, mert a káposzta összeesik, és az állaga így lesz tökéletes. 

A tejfölt és a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítéssel a káposztához adjuk, és készre forraljuk. Végül mehet bele az apróra vágott kapor, és tálalhatjuk is.

  • Elkészítési idő: függ a hús minőségétől és a méretétől, nekünk kb. 180 perc volt
lucskos-kaposzta-kenyer
Lucskos káposzta

Ha tetszett a lucskos káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a káposztás ételek is érdekelhetnek?

Sült tarja savanyú káposztával és krumplival

 Vega töltött káposzta

Konfitált kacsacomb káposztás rétessel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?