Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Majorannás gombatokány

Hozzávalók

4
főre
+
150 g füstölt szalonna
1 fej hagyma
100 ml fehérbor
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk majoranna
1 db paprika
1 db paradicsom
200 ml alaplé
500 g csiperkegomba
200 g ördögszekérgomba
100 ml tejszín
½ csokor petrezselyem
100 g zöldborsó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Majorannás gombatokány

Szakadjunk el a pörköltek világától és irány a tokány! Nagyszerű utazás a régi ízek világába egy különleges gombával, az ördögszekérrel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
150 g füstölt szalonna
1 fej hagyma
100 ml fehérbor
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk majoranna
1 db paprika
1 db paradicsom
200 ml alaplé
500 g csiperkegomba
200 g ördögszekérgomba
100 ml tejszín
½ csokor petrezselyem
100 g zöldborsó
Bevásárlólistához adom

A szalonnát kockára vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kivesszük a zsírból a kisült szalonnát és a zsírból is leöntünk, csak annyit hagyunk a serpenyőben amennyi szükséges a hagyma dinszteléséhez. Az apróra vágott hagymát beledobjuk és finoman, közepes hőfokon megdinszteljük. Ha kész, felöntjük a fehérborral és kb. 5 percig főzzük.

Közben sózzuk , borsozzuk és mehet bele a felvágott fokhagyma és a majoranna és a félbevágott paradicsom és paprika is. Ha az alkohol már elfőtt, felöntjük alaplével és mehet bele a csíkokra vágott gomba és a borsó is. Kb. 40 perc főzés elegendő is lesz neki, ekkor még hozzáadjuk a tejszínt és 5 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemmel díszítjük és galuskát készítünk mellé.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások