Hozzávalók
- 150 g füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 100 ml fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk majoranna
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 200 ml alaplé
- 500 g csiperkegomba
- 200 g ördögszekérgomba
- 100 ml tejszín
- ½ csokor petrezselyem
- 100 g zöldborsó
Hozzávalók
- 150 g füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 100 ml fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk majoranna
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 200 ml alaplé
- 500 g csiperkegomba
- 200 g ördögszekérgomba
- 100 ml tejszín
- ½ csokor petrezselyem
- 100 g zöldborsó
A majorannás gombatokány elkészítéséhez a szalonnát kockára vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kivesszük a zsírból a kisült szalonnát és a zsírból is leöntünk, csak annyit hagyunk a serpenyőben amennyi szükséges a hagyma dinszteléséhez. Az apróra vágott hagymát beledobjuk és finoman, közepes hőfokon megdinszteljük. Ha kész, felöntjük a fehérborral és kb. 5 percig főzzük.
Közben sózzuk , borsozzuk és mehet bele a felvágott fokhagyma és a majoranna és a félbevágott paradicsom és paprika is. Ha az alkohol már elfőtt, felöntjük alaplével és mehet bele a csíkokra vágott gomba és a borsó is. Kb. 40 perc főzés elegendő is lesz neki, ekkor még hozzáadjuk a tejszínt és 5 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemmel díszítjük és galuskát készítünk mellé.