Hozzávalók
A palacsintához
- 350 g finomliszt
- 250 ml szénsavas víz
- 350 ml tej
- 2 db tojás
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
A raguhoz
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 0.25 db zellergumó (600 g/db)
- 2 db szárzeller
- 500 g darált sertéshús
- 500 g darált marhahús
- 2 ek szárított oregánó
- só, bors
- 500 ml passata
- 100 ml vörösbor
- 100 ml habtejszín
A besamelhez
- 70 g vaj
- 70 g liszt
- 700 ml tej
- 1 mk só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
A tálaláshoz
- 150 g trappista sajt
Hozzávalók
A palacsintához
- 350 g finomliszt
- 250 ml szénsavas víz
- 350 ml tej
- 2 db tojás
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
A raguhoz
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 0.25 db zellergumó (600 g/db)
- 2 db szárzeller
- 500 g darált sertéshús
- 500 g darált marhahús
- 2 ek szárított oregánó
- só, bors
- 500 ml passata
- 100 ml vörösbor
- 100 ml habtejszín
A besamelhez
- 70 g vaj
- 70 g liszt
- 700 ml tej
- 1 mk só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
A tálaláshoz
- 150 g trappista sajt
A palacsinta lasagne első lépéseként a palacsintához a lisztet, a vizet, a tejet, a tojásokat, a sütőport és a sót egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük a tésztát, majd a biztonság kedvéért az egészet kis lyukú szűrőn átszűrjük, hogy egész biztos ne legyen csomós a tészta. Közepesen erős lángon felforrósítunk egy serpenyőt, vékonyan beolajozzuk és kisütjük a palacsintákat. Az első oldalát kb. 1 percig, fordítás után kb. 20 másodpercig sütjük a palacsintákat. Törekedjünk arra, hogy a megszokottnál jóval vastagabb palacsinták készüljenek. Én ebből a mennyiségű tésztából 8-at sütöttem ki.
Közepes hőfokon olajat melegítünk egy lábasban és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert, és az apróra vágott szárzellert. További kb. 2 perc pirítás után belerakjuk a lábasba a húsokat, az oregánót, és erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a passatával. Közepes lángon, időnként megkeverve 50 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösbort, a tejszínt, és további 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A besamel mártáshoz a vajat közepesen forró lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 perc pirítás után 2-3 részletben felöntjük a tejjel. Egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a mártást, majd ízesítjük sóval és szerecsendióval.
Egy palacsintát elhelyezünk egy ugyanakkora tortaformába, mint maga a palacsinta. Megkenjük a raguval, majd a besamellel, aztán jöhet egy újabb palacsinta, ismét a ragu és a besamel, és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó palacsinta tetejét már csak a besamellel kenjük meg, megszórjuk reszelt trappistával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük az egészet. Akkor jó, amikor a sajt szépen megpirult a lasagne tetején.
- Elkészítési idő: 80 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a palacsinta lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!