Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
600 g csirkemellfilé
1 fej hagyma
1 nagyobb darab gyömbér
2 gerezd fokhagyma
chili paprika (ízlés szerint)
3 tk garam masala
1 csipet fahéj
1 mk kurkuma
100 g natúr kesudió
150 ml kókuszkrém
2 dl víz
só, bors
olaj
1-2 babérlevél
3 db aszalt sárgabarack (vagy egy kis marék arany mazsola)
1 tk reszelt citromhéj

A tálaláshoz:

főtt rizs, friss petrezselyem, kókuszchips
Hirdetés

Perfekt indiai kaja: csirke korma

Egy igazi klasszikus indiai kaját mutatunk most nektek: íme a nagyon krémes, fűszeres korma. Omlós csirke, kesudió és egzotikus ízek kerültek bele, higgyetek nekünk, nem lehet nem szeretni!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
600 g csirkemellfilé
1 fej hagyma
1 nagyobb darab gyömbér
2 gerezd fokhagyma
chili paprika (ízlés szerint)
3 tk garam masala
1 csipet fahéj
1 mk kurkuma
100 g natúr kesudió
150 ml kókuszkrém
2 dl víz
só, bors
olaj
1-2 babérlevél
3 db aszalt sárgabarack (vagy egy kis marék arany mazsola)
1 tk reszelt citromhéj

A tálaláshoz:

főtt rizs, friss petrezselyem, kókuszchips

Egy forró serpenyőbe kevés olajat nyomatunk és rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy jól lepiruljon a hús, majd félretesszük (nem kell teljesen készre sütni). A serpenyőbe tesszük a felaprított hagymát, öntünk rá egy kevés olajat és üvegesre pároljuk. A gyömbért szeletekre, majd apró hasábokra vágjuk és egy gerezd felszeletelt fokhagymával és az aprított chilivel együtt a hagymához dobjuk. Mehet rá a lime levél, az előpirított hús, a fűszerek és egy alapos átkeverés következik. A húst alacsony lángon hagyjuk párolódni, addig összedobjuk a mártást.

Egy késes aprítóba dobjuk a kesudiót (helyette mandula is jó, ha csak az van otthon), egy gerezd fokhagymát, a kókuszkrémet, az aszalt sárgabarackot és egy kevés vizet, majd lezúzzuk az egészet. Ezt a krémet ráöntjük az időközben elkészült húsra, majd addig hígítjuk vízzel, amíg megkapjuk a kívánt mártásos állagot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és kész is vagyunk. Jöhet a tálalás: rizsre kanalazzuk a kormát, megszórjuk aprított petrezselyemmel, kesudióval, kókuszchipsszel és felfaljuk az egészet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások