Hirdetés

Rántott pulykamell remulád mártással

Hozzávalók

4
főre
+

A pulykához

Hozzávaló kipipálva
450 g pulykamellfilé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
5 ek zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
5 ek panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
5 - 7 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez

A brokkolihoz

Hozzávaló kipipálva
500 - 600 g brokkoli
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk friss citromlé

A remuládhoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej salottahagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss snidling
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
4 db savanyú uborka
Hozzávaló kipipálva
300 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
4 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
50 ml víz
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Rántott pulykamell remulád mártással

Nem kell lemondani a rántott dolgokról sem, ha egy könnyedebb körettel tálaljuk. Ezt a remulád mártást pedig mentsétek le, mert minden sült dolog mellé tökéletes lehet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A pulykához

Hozzávaló kipipálva
450 g pulykamellfilé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
5 ek zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
5 ek panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
5 - 7 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez

A brokkolihoz

Hozzávaló kipipálva
500 - 600 g brokkoli
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk friss citromlé

A remuládhoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej salottahagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss snidling
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
4 db savanyú uborka
Hozzávaló kipipálva
300 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
4 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
50 ml víz
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A rántott pulykamell elkészítéséhez a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz összekeverjük a morzsákat, felverjük a tojást egy csipet sóval és borssal, majd a klasszikus módon bepanírozzuk: a hússzeleteket lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk. Egy magas falú edényben olajat melegítünk 150-160 fokra, és aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre tesszük.

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát pedig kisebb darabokra vágjuk, nem kell kidobni, tökéletesen fogyasztható. Bő, sós, lobogó vízbe dobjuk, 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hagyjuk kicsi megbarnulni, majd megfuttatjuk benne az apróra vágott fokhagymát. Belerakjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, és alaposan összeforgatjuk.

A remuládhoz finomra vágjuk a hagymát, a zöldfűszereket és az uborkát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A rántott húst a brokkolival és a remuláddal tálaljuk.

rantott-pulykamell-brokkolival
Rántott pulykamell remulád mártással

Elkészítési idő: 40-50 perc

Ha tetszett a rántott pulykamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több rántott finomság:

Így készíts tökéletes rántott pontyot!

Rántott hússal, sajttal és zöldségekkel töltött tortilla-melegszendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?