Hozzávalók
- 1 fej nagyobb hagyma (vagy egy nagy csokor újhagyma)
- 200 g hosszúszemű rizs
- 1 - 1 db sárga és piros kaliforniai paprika
- 200 g konzerv vagy friss főtt kukorica
- ½ mk chili
- 2 tk szárított kakukkfű
- 100 g reszelt sajt
- 250 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 600 ml forrásban lévő víz
- 6 szelet sertéskaraj
- étolaj
- só, bors
- vaj az edény kikenéséhez
Hozzávalók
- 1 fej nagyobb hagyma (vagy egy nagy csokor újhagyma)
- 200 g hosszúszemű rizs
- 1 - 1 db sárga és piros kaliforniai paprika
- 200 g konzerv vagy friss főtt kukorica
- ½ mk chili
- 2 tk szárított kakukkfű
- 100 g reszelt sajt
- 250 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 600 ml forrásban lévő víz
- 6 szelet sertéskaraj
- étolaj
- só, bors
- vaj az edény kikenéséhez
Fotó: Fördős PetiEgy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és ezt is üvegesre hevítjük. Belekeverjük a kukoricát, a chilit, a kakukkfű és a reszelt sajt felét, felöntjük a passzírozott paradicsommal és a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, végül az egészet összekeverjük. Kivajazott hőálló edénybe öntjük, a tetejére fektetjük a sózott, borsozott, kissé kilapított karajszeleteket, és megszórjuk a maradék kakukkfűvel. Alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben, 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük (kb. 20 perc), amíg a rizs teljesen megpuhul. Azonnal tálaljuk.