Hirdetés

Rizses hús újratöltve: itt a baszk sült rizs

Hirdetés

Rizses hús újratöltve: itt a baszk sült rizs

Aki szereti a klasszikus magyaros rizses húst, az erre is rá fog kattanni: kicsit izgalmasabb, összetettebb ízvilágú, de hasonló elemekből áll össze. Valamivel talán látványosabb is, mivel a hús szép szeletekben kerül az étel tetejére, és a paradicsomos-fűszeres rizs forróságától lesz puha.
Hirdetés

Hozzávalók 4-6 személyre

  • 1 nagy fej hagyma (vagy egy nagy csokor újhagyma)
  • 200 g hosszúszemű rizs
  • 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
  • 200 g konzerv vagy friss főtt kukorica
  • ½ mk chili
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 100 g reszelt sajt
  • 250 ml passzírozott paradicsom (passata)
  • 600 ml forrásban lévő víz
  • 6 szelet sertéskaraj
  • étolaj
  • só, bors
  • vaj az edény kikenéséhez
Fotó: Fördős Peti

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és ezt is üvegesre hevítjük. Belekeverjük a kukoricát, a chilit, a kakukkfű és a reszelt sajt felét, felöntjük a passzírozott paradicsommal és a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, végül az egészet összekeverjük. Kivajazott hőálló edénybe öntjük, a tetejére fektetjük a sózott, borsozott, kissé kilapított karajszeleteket, és megszórjuk a maradék kakukkfűvel. Alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben, 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük (kb. 20 perc), amíg a rizs teljesen megpuhul. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások