Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Sertésszűz, a legkirályabb mázas kaja

Hozzávalók

2
főre
+
1 db sertésszűz (kb. 350 g)
1 tk kukoricakeményítő
50 ml hideg víz          
1 tk Tabasco fokhagymás szósz  🔥  🔥
3 gerezd fokhagyma                         
1 tk barna cukor                        
1 tk paradicsompüré                  
1 ek szójaszósz                          
1 tk ketchup                                 
½ tk őrölt római kömény                     
só, bors
4 ek olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sertésszűz, a legkirályabb mázas kaja

Szerintetek mi tehet jobbá egy omlós, szaftos sertésszüzet? Hát egy zseniális fűszeres máz!! Íme egy tökéletesre sütött csípős, mázas sertésszűz recept, amit kötelező kipróbálni, ha rajongtok a csípős kajákért! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db sertésszűz (kb. 350 g)
1 tk kukoricakeményítő
50 ml hideg víz          
1 tk Tabasco fokhagymás szósz  🔥  🔥
3 gerezd fokhagyma                         
1 tk barna cukor                        
1 tk paradicsompüré                  
1 ek szójaszósz                          
1 tk ketchup                                 
½ tk őrölt római kömény                     
só, bors
4 ek olaj
Bevásárlólistához adom

Az imádott omlós sertésszűz

Szerinted mi tehet jobbá egy omlós, szaftos sertésszüzet? Hát egy zseniális fűszeres máz! Íme egy tökéletesre sütött csípős, mázas sertésszűz recept, amit kötelező kipróbálni, ha rajongsz a csípős kajákért! Dobd fel az ebédet egy igazán jó kajával! Ebből biztosan mindenki repetázni fog.  Válassz egy szép darab húst a hentespultból, készítsd elő a hozzávalókat és kezdődhet a móka!

Sertésszűz elkészítése

Hogyan készítsd el a világ legjobb sertésszüzét?

A hideg vízben elkeverjük a keményítőt, beleteszünk 2 kanál olajat és feltesszük melegíteni, ha felforrt és besűrűsödött, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a barna cukrot, a szójaszószt, a római köményt, sózzuk és borsozzuk és beletesszük a Tabasco szószt. Ez lesz az isteni máznak az alapja.

A hártyától megtisztított sertészüzet sózzuk, borsozzuk, meghempergetjük lisztben, és forró serpenyőben körbesütjük.

Finom sertésszűz

Ecsettel vagy kanállal rákenünk minél többet a fűszeres mázból, aláöntünk fél deciliter vizet és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig. 10 perc elteltével kivesszük a húst és átkenjük még egyszer a mázzal és úgy sütjük tovább.

A máz és a hús előkészítése alig tart néhány percig, így bőven marad időd egy fennséges köret elkészítésére is.

A húst tálalás előtt letakarva 5 percig pihentetjük.

Sertésszűz tálalása

Néhány tipp, hogy egyszerűbb legyen

  • Sült krumplival, krumplipürével, de akár egy vegyes saláta körettel is tálalhatjuk a kész ételt.
  • A keményítő segítségével állítható be igazán a “máz”-állag, sűrű és kenhető lesz a végeredmény.
  • Forró serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt körbesüthetjük a hús. Ennek azért van fontos szerepe, mert “bezárjuk” a nedvességet, szaftot a húsba.

Sertésszűz többféleképpen:

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások