Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A palacsintához (12 db-hoz)

250 g liszt
2 db tojás
1 csipet só
250 ml szóda
350 ml tej
1 csipet sütőpor
1 ek olaj

A töltelékhez

250 g gépsonka
200 g trappista sajt
15 db olajban eltett, aszalt paradicsom (kb. 100 g)
1 csokor petrezselyem
250 g bébispenót

A sajtmártáshoz

60 g vaj
60 g liszt
600 ml tej
0.25 db szerecsendió
1 csipet só
300 g vörös cheddar sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sonkás-sajtos palacsinta sajtmártásban

Ha Gombóc Artúr kóstolta volna ezt a palacsintát, akkor a csokoládé helyett egészen biztos ez lenne a kedvence. Legyen szó előételről vagy egy frankó vacsiról, ez a verzió biztos nyerő lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A palacsintához (12 db-hoz)

250 g liszt
2 db tojás
1 csipet só
250 ml szóda
350 ml tej
1 csipet sütőpor
1 ek olaj

A töltelékhez

250 g gépsonka
200 g trappista sajt
15 db olajban eltett, aszalt paradicsom (kb. 100 g)
1 csokor petrezselyem
250 g bébispenót

A sajtmártáshoz

60 g vaj
60 g liszt
600 ml tej
0.25 db szerecsendió
1 csipet só
300 g vörös cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sajtos palacsinta elkészítéséhez egy tálba tesszük a lisztet, a tojásokat, a sót, a szódát, a tejet, a sütőport, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük. Egy közepes lángon melegített palacsintasütő alját vékonyan kikenjük az olajjal, és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük a palacsintákat. Ehhez az ételhez csak 6 db-ot fogunk felhasználni, így jut majd desszertnek való is.

A töltelékhez egy tálba tesszük a kis kockákra vágott gépsonkát, a reszelt trappistát, a kis darabokra vágott aszalt paradicsomot és a frissen felaprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.

A sajtmártáshoz egy gyorsforralóban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd kb. 1 perc pirítás után felöntjük a tejjel. Egy habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd összeforraljuk, hogy besűrűsödjön. Belereszeljük a szerecsendiót, sózzuk, és hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot. Amikor a sajt elolvadt, levesszük a tűzhelyről.

A töltelékhez csorgatunk kb. 150 ml-t a mártásból, és ezzel is összekeverjük. A palacsintákat betöltjük a spenóttal és a töltelékkel, majd batyuba hajtjuk őket. A hajtással lefelé egy kb. 20×30 cm-es sütőformába tesszük, leöntjük a maradék sajtmártással, és 180 fokra előmelegített sütőben, a videóban elhangzott 15 perc helyett 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép színt kap.

Tányérra szedjük a palacsintánkat, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Sonkás-sajtos palacsinta sajtmártásban
Sonkás-sajtos palacsinta sajtmártásban
  • Előkészítési idő: kb. 30 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc
  • Összesen: kb. 55 perc

Ha tetszett a sonkás-sajtos palacsinta sajtmártásban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?