A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 ml meleg tej
- 40 g kristálycukor
- 12 g friss élesztő
- 300 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 40 g olvasztott vaj
A lekenéshez
- 1 db tojás
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 ml meleg tej
- 40 g kristálycukor
- 12 g friss élesztő
- 300 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 40 g olvasztott vaj
A lekenéshez
- 1 db tojás
A tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd egy tálban elkeverjük a többi hozzávalóval, és az összeállt tésztát alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk, hogy a duplájára keljen.
A megkelt tésztát 6 gombócra osztjuk, és nem túl szorosan egymás mellé rakjuk őket egy sütőpapírra. Lefedjük és hagyjuk kelni még 15 percet, hogy a gombócok összeérjenek. A tetejét lekenjük egy felvert tojással. Közben 80 fokosra melegítjük az air fryert, és a második kelesztés után a kalácsot sütőpapírral együtt átemeljük a gépbe 3 percre. Majd felvesszük a hőfokot 180 fokra, és további 15 percet sütjük a kalácsot.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztési idő: 75 perc
- Sütési idő: 18 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!