Brutális kaják

Szilvalekvárosmarhalábszár

Szilvalekváros marhalábszár

Hozzávalók
450 g
vöröshagyma
1 db
paradicsom
1 db
paprika
6 - 8 gerezd
fokhagyma
1.5 kg
marhalábszár letisztítva
100 g
sertészsír
2 púpozott tk
őrölt kömény
1.5 l
marhaalaplé
2 púpozott ek
pirospaprika
1 púpozott tk
durvára őrölt bors
240 - 300 g
szilvalekvár

Elkészítés

Első lépésként előkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a hagymát, kettévágjuk a paradicsomot és a paprikát, és apróra vágjuk a megroppantott fokhagymát. A húst alaposan megtisztítjuk, levágjuk róla a zsíros részeket, és nagy, féltenyérnyi darabokra vágjuk.

A zsírban – vagy más választott zsiradékban – megpirítjuk a félbevágott paradicsomot. Ha már kezd karamellizálódni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a paprikát, majd a finomra vágott vöröshagymát, megsózzuk, és hagyjuk aranysárgára pirulni. Hozzáadjuk a köményt, kevés alaplevet öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát és a borsot is.

Így pároljuk vagy tíz percig, aztán rátesszük a húst, és addig pároljuk, míg elveszti a vörös színét. Ekkor hozzáadjuk a szilvalekvárt. Az a jó választás, ha magas gyümölcs- és alacsony cukortartalma van!

A főzési idő részben a hús függvénye, de 3 és 4 óra között várható, amíg vajpuhára készül. Főzés közben gyakran kevergetjük, és pótoljuk az elpárolgott alaplevet. Ha elfogyna, vízzel is kiegészítjük. Köret gyanánt krumplipürét ajánlunk, amiből ezerféle változatot találtok az oldalon.

szilvalekváros marhalábszár vajas krumplipürével
Szilvalekváros marhalábszár vajas krumplipürével

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Lassan sült marhalábszár

Szilvalekváros marhapörkölt

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Sokszor mondjuk, hogy gyümölcs és hús jól megférnek egymás mellett, így arra biztatunk titeket, hogy bátran próbáljátok ki, csalódás biztos nem fog érni.

Hozzávalók

8 - 10 főre
450 g
vöröshagyma
1 db
paradicsom
1 db
paprika
6 - 8 gerezd
fokhagyma
1.5 kg
marhalábszár letisztítva
100 g
sertészsír
2 púpozott tk
őrölt kömény
1.5 l
marhaalaplé
2 púpozott ek
pirospaprika
1 púpozott tk
durvára őrölt bors
240 - 300 g
szilvalekvár

Első lépésként előkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a hagymát, kettévágjuk a paradicsomot és a paprikát, és apróra vágjuk a megroppantott fokhagymát. A húst alaposan megtisztítjuk, levágjuk róla a zsíros részeket, és nagy, féltenyérnyi darabokra vágjuk.

A zsírban – vagy más választott zsiradékban – megpirítjuk a félbevágott paradicsomot. Ha már kezd karamellizálódni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a paprikát, majd a finomra vágott vöröshagymát, megsózzuk, és hagyjuk aranysárgára pirulni. Hozzáadjuk a köményt, kevés alaplevet öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát és a borsot is.

Így pároljuk vagy tíz percig, aztán rátesszük a húst, és addig pároljuk, míg elveszti a vörös színét. Ekkor hozzáadjuk a szilvalekvárt. Az a jó választás, ha magas gyümölcs- és alacsony cukortartalma van!

A főzési idő részben a hús függvénye, de 3 és 4 óra között várható, amíg vajpuhára készül. Főzés közben gyakran kevergetjük, és pótoljuk az elpárolgott alaplevet. Ha elfogyna, vízzel is kiegészítjük. Köret gyanánt krumplipürét ajánlunk, amiből ezerféle változatot találtok az oldalon.

szilvalekváros marhalábszár vajas krumplipürével
Szilvalekváros marhalábszár vajas krumplipürével

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Lassan sült marhalábszár

Szilvalekváros marhapörkölt

Ha tetszett a Szilvalekváros marhalábszár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept