Hirdetés

Szilvalekváros marhapörkölt

Hozzávalók

4
főre
+

A pörkölthöz

3 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
80 ml olaj
1 db paradicsom
1 db paprika
150 ml víz
só, bors
2 púpozott tk őrölt kömény
2 púpozott ek pirospaprika
1 ½ kg marhalábszár
220 g szilvalekvár

A tálaláshoz

4 db cipó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szilvalekváros marhapörkölt

Ha egy elképesztően ízgazdag, szaftos pörköltre vágytok, akkor ne keressetek tovább, mert ez pont olyan lesz! A szilvalekvártól pedig ne tartsatok, mert rettentően jól passzol a marhahúshoz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A pörkölthöz

3 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
80 ml olaj
1 db paradicsom
1 db paprika
150 ml víz
só, bors
2 púpozott tk őrölt kömény
2 púpozott ek pirospaprika
1 ½ kg marhalábszár
220 g szilvalekvár

A tálaláshoz

4 db cipó
Bevásárlólistához adom

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon, az elfelezett paradicsommal és paprikával együtt elkezdjük üvegesre pirítani. Felöntjük 150 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és pár percig főzzük. 

A marhalábszárat felkockázzuk, a fűszeres olajra dobjuk, és pár percig pirítjuk. Ezután mehet rá a szilvalekvár, átkeverjük, lefedjük, és 2,5 óra alatt puhára főzzük a húst. Időnként öntünk alá még egy kis vizet, hogy pótoljuk a folyadékveszteséget, nehogy leégjen. Ha elkészült, a kibelezett cipóban tálaljuk a pörköltet.

Szilvalekváros marhapörkölt

Ha tetszett a szilvalekváros marhapörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások