Hozzávalók
A pörkölthöz
- 3 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 80 ml olaj
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 150 ml víz
- só, bors
- 2 púpozott tk őrölt kömény
- 2 púpozott ek pirospaprika
- 1 ½ kg marhalábszár
- 220 g szilvalekvár
A tálaláshoz
- 4 db cipó
Hozzávalók
A pörkölthöz
- 3 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 80 ml olaj
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 150 ml víz
- só, bors
- 2 púpozott tk őrölt kömény
- 2 púpozott ek pirospaprika
- 1 ½ kg marhalábszár
- 220 g szilvalekvár
A tálaláshoz
- 4 db cipó
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon, az elfelezett paradicsommal és paprikával együtt elkezdjük üvegesre pirítani. Felöntjük 150 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és pár percig főzzük.
A marhalábszárat felkockázzuk, a fűszeres olajra dobjuk, és pár percig pirítjuk. Ezután mehet rá a szilvalekvár, átkeverjük, lefedjük, és 2,5 óra alatt puhára főzzük a húst. Időnként öntünk alá még egy kis vizet, hogy pótoljuk a folyadékveszteséget, nehogy leégjen. Ha elkészült, a kibelezett cipóban tálaljuk a pörköltet.
Ha tetszett a szilvalekváros marhapörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!