A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Az összeállításhoz
- 2 db hosszúkás sütőtök (1-1,2 kg/db)
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 120 g füstölt sajt
- 200 g pizzamozzarella
A töltelékhez
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- 500 g darált hús
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 g csiperkegomba
- 2 ek passata
- 1 ek chilipaszta
- só, bors
- 300 ml alaplé
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 3 cm reszelt gyömbér
- 3 tk szárított kakukkfű
- 4 szál zsálya + a tálaláshoz
- 200 g fagyasztott spenótporció
- 120 ml habtejszín
Töltött sütőtökhajók
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Az összeállításhoz
- 2 db hosszúkás sütőtök (1-1,2 kg/db)
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 120 g füstölt sajt
- 200 g pizzamozzarella
A töltelékhez
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- 500 g darált hús
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 g csiperkegomba
- 2 ek passata
- 1 ek chilipaszta
- só, bors
- 300 ml alaplé
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 3 cm reszelt gyömbér
- 3 tk szárított kakukkfű
- 4 szál zsálya + a tálaláshoz
- 200 g fagyasztott spenótporció
- 120 ml habtejszín
A sütőtököket hosszában félbevágjuk, majd kikaparjuk belőlük a magokat. Rádobjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire vágási felülettel felfelé, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Közben nekiállunk a tölteléknek, amihez a vöröshagymát finomra vágjuk, és egy lábasban megpirítjuk az olajon, erre mehet a darált hús és a zúzott fokhagymagerezdek. Alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított gombákat, a passatát és a chilipasztát, sózzuk, borsozzuk és 4-5 percig tovább pirítjuk. Felöntjük az alaplével, majd mehet bele a többi fűszer is és a fagyasztott spenót is, és fedő alatt 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a tejszín, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
20 perc után kikapjuk a tököket, és kikaparjuk annyira a belsejüket, hogy maradjon bennük sütőtökhús, de legyen egy kis vájat, amibe rakhatjuk a tölteléket. A kikapart sütőtökhús mehet a raguba, majd az így kapott ragut belepakoljuk a tökbe. A tetejére reszeljük a sajtokat, és további 15 percig sütjük. Tálalásnál frissen vágott zsályaleveleket teszünk a tetejére.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 35 perc
Ha tetszett a töltött sütőtökhajók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!