Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 kg sertésoldalas
- 1 - 2 ek olívaolaj
A zaatar fűszerkeverékhez
- 2 tk őrölt kömény
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk majoranna
- 2 tk oregánó
- 1 tk chilipehely
- 1 mk sumac
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
A quinoasalátához
- 200 g quinoa
- 200 g vöröslencse
- 1 ek hideg vaj
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem (nagy)
- ½ csokor friss menta
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 kg sertésoldalas
- 1 - 2 ek olívaolaj
A zaatar fűszerkeverékhez
- 2 tk őrölt kömény
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk majoranna
- 2 tk oregánó
- 1 tk chilipehely
- 1 mk sumac
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
A quinoasalátához
- 200 g quinoa
- 200 g vöröslencse
- 1 ek hideg vaj
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem (nagy)
- ½ csokor friss menta
- ½ db citrom leve
A fűszerkeverék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és beleforgatjuk az oldalast. Enyhén kiolajozott tepsibe rakjuk, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, és 200 fokra emelve a hőt, további 30 percig sütjük.
Közben a salihoz egy edényben bő, sós vízben megfőzzük egyszerre a quinoát és a vöröslencsét. Mindkettőnek ugyanannyi idő kell, kb. 15-20 perc, úgyhogy ha megpuhultak, leszűrjük, és még melegen egy tálban hozzákeverjük a vajat, és sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel, belefacsarjuk a citromlevet, és az oldalas mellé tálaljuk.
Ha tetszett a zaatar fűszeres oldalas receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!