Hirdetés

Sajtos-kakukkfüves rakott burgonya

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
200 g kolbász
1 - 2 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olaj
6 db tojás
1.3 kg főtt burgonya
6 szál kakukkfű

A sajtmártáshoz

50 g vaj
50 g liszt
650 ml tej
100 g vörös cheddar
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos-kakukkfüves rakott burgonya

Jó füstölt, sajtos, krémes és rakott, ami egy magyarnak csak jól hangozhat, hát lehet erre nemet mondani?
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
200 g kolbász
1 - 2 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olaj
6 db tojás
1.3 kg főtt burgonya
6 szál kakukkfű

A sajtmártáshoz

50 g vaj
50 g liszt
650 ml tej
100 g vörös cheddar
só, bors
Bevásárlólistához adom

A felszeletelt kolbászt, hagymát és fokhagymát 5-6 perc alatt lepirítjuk az olajon. 

A mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy kisebb lábasban, rátesszük a lisztet, pirítjuk pár percig, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a meleg tejjel. Amikor lassú tűzön bugyogott 4-5 percet, elzárjuk, és hozzáadjuk a reszelt vörös cheddart, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A tojásokat forrástól számítva 10-12 perc alatt keményre főzzük.

Egy kb. 40 x 25 cm-es tepsiben eloszlatjuk a felszeletelt főtt burgonya felét, jöhet rá a kolbászos-hagymás mix, a felszeletelt főtt tojás, majd a tetejére a burgonya másik fele. Leöntjük a sajtmártással, megszórjuk az aprított kakukkfűvel, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a sajtos-kakukkfüves rakott burgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások