Hozzávalók
- 300 g tagliatelle vagy szélesmetélt tészta
- 70 g liba- vagy kacsazsír
A mártáshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 250 g juhtúró
- 300 g tejföl
- 5 ek tej
- só, bors
Hozzávalók
- 300 g tagliatelle vagy szélesmetélt tészta
- 70 g liba- vagy kacsazsír
A mártáshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 250 g juhtúró
- 300 g tejföl
- 5 ek tej
- só, bors
A tésztát al dentére főzzük, majd leszűrjük. A zsírt felolvasztjuk. A mártáshoz lezúzzuk a fokhagymát, felaprítjuk a kaprot, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Ezután rétegezzük: egy közepes tepsi alját meglocsoljuk egy kevés zsírral, jöhet rá a tészta fele, erre pár csepp zsír és a mártás fele. Ezután a maradék tészta, szintén pár csepp zsír és a maradék juhtúrós keverék. Ha szeretnénk, a tetejét is meglocsolhatjuk zsírral, így nem fog kiszáradni. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.
Ha tetszett az erdélyi rakott tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!