Hirdetés

Erdélyi rakott túrós tészta

Hozzávalók

4
főre
+
300 g tagliatelle vagy szélesmetélt tészta
70 g liba- vagy kacsazsír

A mártáshoz

2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
250 g juhtúró
300 g tejföl
5 ek tej
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Erdélyi rakott túrós tészta

Ez a recept is egy régi erdélyi szakácskönyv kicsit átalakított változata. A tejtől a mártás jóval szaftosabb lesz, és ha jól megpirítjátok a tetejét, sokkal jobb ízeket érhettek el.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g tagliatelle vagy szélesmetélt tészta
70 g liba- vagy kacsazsír

A mártáshoz

2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
250 g juhtúró
300 g tejföl
5 ek tej
só, bors
Bevásárlólistához adom

A tésztát al dentére főzzük, majd leszűrjük. A zsírt felolvasztjuk. A mártáshoz lezúzzuk a fokhagymát, felaprítjuk a kaprot, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Ezután rétegezzük: egy közepes tepsi alját meglocsoljuk egy kevés zsírral, jöhet rá a tészta fele, erre pár csepp zsír és a mártás fele. Ezután a maradék tészta, szintén pár csepp zsír és a maradék juhtúrós keverék. Ha szeretnénk, a tetejét is meglocsolhatjuk zsírral, így nem fog kiszáradni. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.

Ha tetszett az erdélyi rakott tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások