Úrhidán még sosem jártam, bár azért azt hozzá kell tennem, hogy nem egy teljesen eldugott helyről van szó. Nagyon közel van Székesfehérvárhoz, így leginkább annak a külvárosaként működik. De mégiscsak egy zsákfalu, így megdöbbentő volt egy ilyen kieső helyen ilyen jó pizzára lelni. Az Arany24 Pizzéria és Bisztró munkásságát már követem egy ideje a közösségi médiában, és feltűnt, milyen jó pizzákat sütnek. Régóta terveztem, hogy elmegyek hozzájuk, és ez most végre össze is jött.
Ha Székesfehérváron éppen nincs is dolgotok, a Balatonra jövet vagy menet akkor is érdemes megállni és kipróbálni ezt a pizzériát. Már az épület is nagyon vonzó, a gyönyörűen felépített kis étteremben a főszereplő egy szép nagy nápolyi kemence, ami ráadásul fatüzeléssel működik. Ez már meg is alapozza a jó hangulatot, főleg kissé borúsabb időben. És garantáltan hozza azt a magas hőfokot, amiben pillanatok alatt alatt készre sülnek az isteni pizzák.

Családias olasz
Az Arany24 családi vállalkozásként működik, az egész család itt dolgozik, a pizzát pedig a családfő készíti, saját recept alapján. Moldován Tamás nagyon régóta a pizza szerelmese, először otthon kezdett el sütni, majd ahogy az lenni szokott, a hobbiból szenvedély, később pedig egy saját pizzéria lett. Pedig eredeti szakmája messze áll ettől, hiszen végzettsége szerint gépészmérnök. Az étteremnyitásban egész családja támogatta, még a gyerekei is besegítenek a működésbe.

Mivel Tamás nagyon szereti a pizzát, és elege volt a rengeteg gyatra pizzériából, eldöntötte, hogy megtanul igazán jó pizzát sütni. Ehhez felkutatta a legjobb liszteket, paradicsomot és olajat. A tészta akár 2-3 napig kel a hűtőben, élesztővel indítják, majd a végén kovásszal dagasztják. Hitük szerint a pizzának a végső ízt a kemence adja meg, ezért is dolgoznak fatüzelésű kemencével. A hangulat családias, a kiszolgálás nagyon kedves és gyors. A pizza a forró kemencében másfél perc alatt készül el, így igen hamar a tányérunkra kerül.

Klasszikusok és extrák az Arany24 Pizzéria kínálatában
Két klasszikusra mentem rá, egy margherita és egy sonkás-csiperkés landolt előttem, hiszen a gombás pizzának egyszerűen nem tudok ellenállni. A tészta kifogástalan, talán a feltétek és a paradicsomszósz minőségén lehetne egy icipicit javítani, de már ez is bőven minőségibb, mint amit a legtöbb helyen kapuk. Csak, ugyebár, ha az ember már megszokta a jót, akkor keresi is. Én amúgy nem vagyok a túl sok feltét híve, a pizzában magát a tésztát szeretem, és az tényleg szuper.
Az alap kínálat mellett érdemes rámenni az extra pizzákra is, a Guanciale például olasz tokaszalonnát, az Arany24 pedig az etyeki Sonkamester érlelt sonkáját rejti. De van porchettás-mascarponés, pisztáciás, vagy éppen rozmaringos-fügés-sonkás pizza is. Komolyan veszik a pizza műfaját, más étel ugyanis nem is kapható, még néhány házi készítésű desszert szerepel a kínálatban. Én például a házi tiramisut kóstoltam, és abba sem tudtam belekötni.

Kemence és kert
A választék viszonylag nagy, és nyáron, amikor az étterem belső teréhez a szép nagy kert is csatlakozik, akkor salátákat, néha tészta- és BBQ-ételeket is készítenek. Minden pizza és a tészták is kérhetők gluténmentes változatban. Télen nagyon jó hangulatban lehet összegyűlni a kemence körül, nyáron pedig a hatalmas kert akár piknikezésre is alkalmas, és ha jó az idő, fagyit is készítenek. A pizza mellé pedig kérjetek egy jó kis Aperol spritzet is!
