A Felisa története 2020-ban kezdődött – bizony, a koronavírus idején. A tulajdonos, Nagy Felícia ebben a felszabadult időben hatalmas fába vágta a fejszéjét: a Felisa mai helyét adó üzlet felújításába. Felíciához közel áll a spanyol konyha és életérzés, így nem is volt kérdés, hogy ezt szeretné meghonosítani itthon is.
Az évek alatt szépen fokozatosan építkezve bevették magukat az utcába, amelynek mára már meghatározó szereplői. Évről évre növekednek, egyre több vendég érkezik hozzájuk, hogy megtapasztalják a spanyol életérzést. A vendégek nagy része a turisták közül kerül ki, de igyekeznek becsábítani a magyarokat is. Ahogy esténként felcsendülnek az első gitárakkordok, elkezd megtelni az étterem – ugyanis április és december között minden este élőzenével teszik még hangulatosabbá a vacsorát, ebben is próbálnak többet nyújtani, mint a többi vendéglátóhely.

Mediterrán finomságok
Egy ilyen spanyol helyen vannak olyan fogások, amelyek egyszerűen nem hiányozhatnak az étlapról. Az egyik legismertebb tapas a padron paprika, de a gambas al ajillo, azaz fokhagymás-chilis garnéla is igazi klasszikus. A Felisa egyik legnépszerűbb étele a berenjena con queso de cabra, vagyis padlizsán kecskesajttal és mézzel.
A kínálat szezonálisan változik, időnként egy-egy külön kategóriával is bővül, mint idén nyáron a szendvicsek és a saláták. Szerintünk bárki találni fog kedvére valót, legyen szó ételallergiáról vagy speciális étrendről.

Ha kíváncsi vagy, miket kóstoltunk, valamint a tapasozás kultúrájáról is megtudnál többet, lapozd fel a nyári magazinunkat! Bónuszként hozunk pár otthon is elkészíthető receptet, ha megvendégelnéd a spanokat!