A Grillbecue egy igazán egyedi koncepció alapján működik Kaposváron, hiszen csak keddtől péntekig van nyitva, akkor is csak 11 és 1 óra között. A kínálat naponta változik, és általában háromféle ételből áll. Az egész valójában egy one-man show, aminek középpontjában Szabó Péter áll, aki 14 éves kora óta szakácsként dolgozik. Így minden oldalát megtapasztalta már a vendéglátásnak – pont ezért akart egy olyan helyet létrehozni, ahol a minőség és az emberség számít.

Baráti összejövetelekből született meg a Grillbecue
Péter a helyet egy kedves barátjával kezdte el csinálni, az ötlet pedig abból született, hogy keddenként összejárt néhány barát sütni-főzni. Ott találták ki, hogy miért is ne csinálhatnának egy éttermet, ahol azokat az ételeket készíthetik, amiket ők is szeretnek. Ennek már négy éve, azóta egy erős törzsközönségre, köztük barátokra tett szert a Grillbecue Kaposváron.
Egy kis Amerika Kaposváron
A Grillbecue-ba belépve rengeteg dolog fogad, vitrinekben állnak a relikviák, mindenféle mesékhez kapcsolódó tárgyak, amerikai különlegességek és még sorolhatnám. Péternek van kötődése Amerikához, így többször járt már ott, és megfogta az egész kultúra. Ez nemcsak a berendezésen látszik, hanem a kajákon is.
Grill és BBQ a gyakorlatban is
A kajákat elnézve szerintem egyértelműen a húsok dominálnak, amelyek közül sok smokerben készül. A saját készítésű ruboknak és pácoknak is nagy szerepe van, de ami a legfontosabb, az a hús minősége! Lehet valaki bármennyire jó szakács, ha rossz minőségű hússal dolgozik, akkor nem lesz olyan a végeredmény, így ez Péternek kiemelten fontos. És ahogy tapasztaltuk, mind a hús, mind az elkészítés kitűnő volt nála.

Nézzük, mit ettünk
Amikor mi jártunk a Grillbecue-ban, négyféle étel volt a kínálatban: egy leves, két főétel és egy desszert.
New Orleans-i ramen, azaz yakamein
Hallottatok már a yakamein levesről? Eddig én sem, pedig érdemes! Ez az amerikai különlegesség leginkább a japán ramenre hajaz, pár változtatással, Kaposváron pedig Grillbecue stílusban készül. Az alaplé nagyjából 24 órán keresztül készül, ettől lesz gazdag a színe és az íze egyaránt. Tésztaként spagetti kerül bele, de helyet kap még a tojás, zöldségek, és ami a lényeg: a tépett sertés. A hús ízes és szaftos, akár önmagában is megállná a helyét, de a levesben is remekül működik.

A legfullosabb marhaoldalas
Amikor Péter elkezdte összeállítani a Smokey Beef Ribs nevet viselő kaját, egyből odakaptuk a fejünket, hiszen a látvány magáért beszélt. Nézzétek csak meg a képeket! Ugye?! Az ír marhaoldalas füstön készült, hosszú-hosszú idő alatt. Ettől lesz tökéletesen omlós, amikor a tányérra kerül a parázsburgonya és a sali mellé. Elég komoly fogás, ízre és adagra is, minket levett a lábunkról.

Kiadós csirkés burrito
Kipróbáltuk a Creamy Chicken Burrito névre keresztelt kaját is, aminél elsőre a hatalmas adag volt szembetűnő. Két tekercs is a tányérra került, ami szerintem azért ritka az éttermek esetében. Na, de nézzük is, hogy mi lapult benne: krémes csirkeragu, rizs, paprika. Mellé pedig kecskesajtos madársali és fokhagymás mártogatós dukál. A tortilla ropogós, így tökéletesen passzol a tejszínes töltelékhez. Az adag szerintem kifejezetten nagy, de szerencsére ez egyáltalán nem megy a minőség rovására.

Édes záróakkord
Nincs mindig desszert a felhozatalban, de nekünk szerencsénk volt, megkóstolhattuk az üvegbe zárt sajttortát. Semmi extra, csak egy egyszerű és finom süti, alul kekszréteg, rajta a sajt, a tetején gyümölcsraguval. Édes és savanykás egyszerre, pont jólesik a kiadós ételek után.

Aki lemarad, kimarad
Kevés a beeső vendég a kaposvári egységben, főként a visszajáró vendégekre épít – hiszen napi szinten adott mennyiséget készít, és ha az elfogyott, akkor bezár a bazár. Lehet tőlük rendelni is, de szerintem mindenképp érdemes személyesen kipróbálni, hozzátesz az élményhez. Van egy emelet több asztallal, de a terasz is átalakítás alatt áll.

Cím: 7400 Kaposvár, Vásártéri út 2.