Aki kiadós adagokra és igazán magyaros ízekre éhezik, az jól tudja, hogy egy vendéglő vagy csárda felé érdemes vennie az irányt. Na de pontosan melyik felé? A legújabb Street Kitchen Guide mutatja az utat: idén összesen 18 kategóriában gyűjtöttük össze a legmenőbb vendéglátóhelyeket szerte az országban. És persze, hogy a vendéglők és csárdák sem maradhattak ki a sorból! Előkóstolóink nem voltak restek és a finomabbnál finomabb helyek közül kiválasztották a legjobb hármat, amit Boti nagy odaadással zabált fel.
III. helyezett: Patak Vendéglő, Kismaros
A Patak Vendéglőben tényleg terülj, terülj asztalkám fogadott minket: hatalmas adagokban, házias ízekben és kedves kiszolgálásban lehet része minden betérőnek. És az is elég árulkodó, hogy az SK fekete öves felzabálója, Boti még a közelgő esküvőjén is a Patak stábjára bízza a lagzis menü összeállítását.

A vendéglő tökéletesen hozza a várt házias, magyaros ízvilágot minden fogással, legyen szó gombalevesről, vaddisznósültről vagy egy kellemes madártejről. A kirándulni vágyóknak is remek pihenő lehet egy hosszú túra vagy bringázás után.
Cím: 2623 Kismaros, Szokolyai út 5.
II. helyezett: Szőlőskert Vendéglő, Balatonfenyves
A balatonfenyvesi Szőlőskert Vendéglőben minden fogás szaftos, cuccos és pont úgy magyaros, ahogy azt a Balaton mellett elképzeli az ember. A családi kézben lévő étterem generációk óta viszi tovább a klasszikus vonalat. Mennyei levesek, ízes pörköltek, házi savanyúság és olyan vendéglátás fogad, amitől azonnal otthon érzed magad.

Persze az édes fogásokat is érdemes megemlíteni, amik közül Boti a Gundel-palacsintát választotta. Ha igazi, házias kajákra vágysz, akkor ez a hely nem fog cserben hagyni!
Cím: 8646 Balatonfenyves, Fenyvesi u. 83.
I. helyezett: Csalánosi Csárda, Kecskemét
Dobpergést kérünk, mert a kemény verseny során az első helyet a Csalánosi Csárda vívta ki magának! Gondolj egy ételre – bármi is legyen az, nagy eséllyel rajta lesz a csárda étlapján, hiszen 277 tételből lehet választani. Reggelivel indíthatsz, ebédre jöhet kakaspörkölt vagy csülök, utána pedig egy házi almafánk sem maradhat ki.

Boti nehezen választott, de végül minden fogás teljesen lenyűgözte. A kecskeméti helyszín igazi gasztroidőutazás: bőséges adagok, nosztalgikus hangulat és hatalmas választék egy helyen. De ha épp nem terveztél kiruccanni a fővárosból, jó hír, hogy Óbudán is megtalálod őket!
Cím: 6000 Kecskemét, Felsőcsalános 5.