A sütés aranyszabálya, hogy mindig kell a tésztába legalább egy csipet só, ami igazán kihozza az édes ízeket. Mi annyira tartjuk ezt az elvet, hogy ezekben a receptekben egy fokkal intenzívebb sós-édes párosításokat hoztunk. Persze mind ellenállhatatlan és eszméletlenül finom!
Epres gazpacho
A gazpacho közkedvelt leves nyáron, mert krémes és hideg is egyben. Ráadásul ez a spanyoloktól eredő paradicsomalapú zöldségleves ebben a változatban egy kis extra édességet kap, az eper formájában. Miért is ne próbálnád ki, hiszen mindössze negyedóra alatt készen van!

Szaftos ananászos csirkemell
Ha édes-sós kombinációkról van szó, akkor a csirke és gyümölcs párosa kihagyhatatlan. Az ízletes húsra szinte ráolvad az ananász, ami kellemes trópusi ízélményt biztosít. Köretként pedig mehet hozzá a közönségkedvenc krumplipüré, hogy teljes legyen a fogás.

Málnás-pisztáciás édes quesadilla
A quesadilla általában valami sós tölteléket kap, például marhahúst, paradicsomot, fűszeres szószt. Ez a recept azonban a maga útját járja. A tömény pisztáciakrém remekül kiegészül az enyhén fanyar málnaöntettel, mindezt pedig házi quesadillalapok ölelik körül.
