Street Kitchen Guide

OllóvalvágjákapizzátazOggiban:ezahelylenneaGozsdu-udvarújüdvöskéje?

A Gozsdu-udvar a legtöbbek fejében a bulizó külföldi turisták gyűjtőhelye, pedig több szuper vendéglátóegység is található benne. Olasz kaja frontján december óta egy minőségi nápolyi pizzériával bővült a kínálat.

Az Oggi Pizzeria Napoletana december közepén nyílt a Gozsdu-udvar Király utcához közel eső végén. A hely volt már szórakozóhely és bisztró is, de úgy tűnik, egy kicsit a kettő között találta meg önmagát. Egy laza pizzéria formájában, ahonnan akár továbbmegyünk az éjszakába, akár nem, garantáltan jó élményekkel távozunk. 

Nápolyi stílusú pizzák sülnek az Oggi kemencéjében

Az oggi szó olaszról magyarra fordítva azt jelenti: ma, manapság. Ennek megfelelően ne egy hagyományos, olaszos trattoria stílust várjatok a helytől, hanem egy modern, fiatalos légkört, ahol a pizzák mellé nemcsak aperol, hanem számtalan más, extra koktél dukál. Az étlap kifejezetten jópofa és kreatív, a pizzák pedig egyszerűek, nincsenek túlgondolva. Találni persze kicsit extrább opciót is, de a lényeg a minőségi alapanyagok, a hosszú kelesztésű tészta és a profi kemence. A legextrább húzásuk, hogy a pizzákhoz minden vendég egy látványos ollót kap, amivel aztán igazán autentikusan szeletelhető a pizza! Ezek nélkül nem lenne ma Oggi – ami nekem egyébként hangulatában és a pizzáival is a budai Zsiráfot idézi. 

oggi-pizza-napoletana
(Fotó: Oggi Pizzeria Napoletana)

Négysajtos pizza

Aki hozzám hasonlóan legutóbb valami retró stílusú pizzázóban evett négysajtos pizzát, az vegye a bátorságot és kóstolja meg az Oggi quattro formaggiját. A sajtból sosem elég szlogen ide kevés: a vékony tészta szó szerint elveszik a sajtcunami alatt. Paradicsomos alap híján nem egy könnyű pizza, ember legyen a talpán, aki egy szuszra benyomja! 

Abruzzese 

A csípős szalámis pizza az egyik kedvencem, bármilyen egyszerű is, de az Oggi kínálatában találtam egy még extrább verziót belőle, amire főtt sonka is kerül. A pikáns felvágott, a Spianata Calabrese és a San Marzano paradicsomszósz nagyon egymásra találtak ezen a pizzán, de a lágy fior di latte visszafogja a forrongó indulatokat, azaz ízeket. A pizza tésztája itt jobban érvényesül, mint a négysajtosnál, ahol inkább csak a széleken lehet érzékelni a príma pizzatészta sajátosságait. 

Egyszerű és jó opció, ha a Gozsdu-udvar fele pizzáznátok

Néha nincs szükségünk többre, mint egy egyszerű, megbízható minőségű pizzára. Ezekre az alkalmakra hibátlan választás az Oggi, ami lokációjából adódóan a belvárosban jövet-menet mindenképp útba esik. A hely hangulata picit magában hordozza a korábbi szórakozóhely atmoszféráját, aminek köszönhetően cseppet sem feszengős. Egyedül, kollégával, randipartnerrel vagy nagyobb társasággal is remek opció egy jó pizzára, ami nem okoz csalódást.

oggi-pizza-napoletana
(Fotó: Oggi Pizzeria Napoletana)

Ui.: A helyen hangulatos vörös fények uralkodnak, így esélytelen volt, hogy értékelhető fényképet készítsek a telefonommal. Aki nem hiszi, hogy tényleg tuti a pizza, az járjon utána!

Kiemelt kép: Oggi Pizzeria Napoletana

Cím: 1075 Budapest, Király u. 13.

Oggi Pizza Napoletana
Oggi Pizza Napoletana
1075 Budapest, Király u. 13.

Ha tetszett az Oggi Pizza Napoletana tesztelése, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!