Mi az a magyar street food, ami télen-nyáron jólesik, és csakis fokhagymával az igazi? Naná, hogy a frissen sült, aranyló lángos! És bár a lángossütés nem a világ legbonyolultabb művelete, azért ezt is lehet profi szinten űzni. Mutatjuk is a kibővített Street Kitchen Guide top 3 lángosozóját, ahol mesteri sajtos-tejfölösökre csaphattok le!
III. helyezett: Lángos Land
Ha piac, akkor lángos – és ha Fény utcai piac, akkor bizony Lángos Land! Sokak szerint az apró lángossütőben készítik Budapest egyik legjobb lángosát, és ezzel mi sem nagyon tudunk vitába szállni. A tészta könnyed, finoman roppanós, de nem túl vékony. Bírnia is kell a strapát, hiszen sem a tejföllel, sem a sajttal nem spórolnak rajta. Nem a legolcsóbb lángosokat kínálják, az tény, cserébe viszont évek óta stabilan tartják a minőséget, ezért is egyre szélesebb a visszajáró vendégek köre. Botinak a legjobban a káposztás lángos jött be náluk – ha kíváncsiak vagytok, hogy ennek mi a titka, katt a videóra, és kiderül!
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 12.

II. helyezett: Almási Lángos
Egy mesés panoráma bármilyen étkezést feldob, legyen szó Michelin-csillagos vacsoráról, vagy éppen egy frissen sült lángosról. Ha nem hiszitek, akkor irány Dunaalmás! A környéken élők csakis az Almási Lángos sajtos-tejfölösére esküsznek, pontosabban annak deluxe verziójára, egy kis tarjával és jalapeno paprikával felturbózva. Ez a kombó Boti szívébe is azonnal belopta magát a Duna-parti falatozgatás alkalmával. A tészta itt is inkább a puha, párnásabb vonalon mozog, de ha ti inkább a roppanós lángost preferáljátok, bátran kérjétek úgy! Az Almási Lángos étlapján a klasszikus lángosok vannak többségben, töltött verziót csupán a káposztásból készítenek, amibe isteni házi dinsztelt káposzta kerül.
Cím: 2545 Dunaalmás, Dunasor utca

I. helyezett: PG’s Lángos
Nocsak-nocsak, egy újabb piacos lángos, méghozzá egyenesen Esztergomból! Az esztergomi piacon állomásozik Patkó Gergely lángossütője, a PG’s Lángos. Gergő otthonosan mozog a barbecue és a grillezés világában, így a kínálatban megtalálhatók a házilag készített grillkolbászok is. De mint tudjuk, nincs piac jó lángos nélkül, és szerencsére itt az is akad bőven! Klasszikus és töltött verzió egyaránt kérhető, utóbbiak közül Botinak egy kacsakolbásszal töltött változat nyerte el a tetszését (csak Kacsa úr meg ne tudja!). A megunhatatlan sajtos-tejfölösre sem lehet panasz, mi több: a titka a házi készítésű fokhagymakrémben rejlik! Ez nem az agyonvizezett verzió, aminek alig lehet érezni az ízét, szóval csak óvatosan vele, ha aznap még randira vagytok hivatalosak! :D
Cím: 2500 Esztergom, Simor János u. 26-32.
