Cikkek

ŐszamaxonaszezonlegmenőbbreceptjeivelérkezikaStreetKitchenőszimagazinja

Mással üdvözölhetnénk a legszínesebb évszakot, mint egy színpompás őszi magazinnal? A tavalyi pékség-különszám után most egy igazi őszi gasztrouniverzumba repítünk! 

160 oldalon, 85 recepttel vár a legújabb Street Kitchen őszi magazin, hogy felfedezd velünk az évszak ízeit: cékla, alma, körte, dió, gomba, szilva és persze a megkerülhetetlen PUMPKIN SPICE. Palacsinták, krémes desszertek, komfort és krumplis kaják – az ősz minden arcát megmutatjuk.

Most, hogy a napfényes gondtalan nyarat (már akinek az volt…) felváltják a pörgős hétköznapok, újra beindul a mókuskerék: ebéd a melóba, tízórai a gyereknek – de ne stresszelj, a magazinban ezekre is találsz menő, gyorsan bevethető tippeket. Ha meg csak úgy kedvet kapsz a sütés-főzéshez, foglald be a konyhát és készíts valami fűszeres, lágy, krémes, édes vagy épp pikánsan csípős fogást – mindre hozunk neked egy-két príma példát.

oszi-magazin-5112jpg-masolata-scaled
(Fotó: Vártás-Zele Timi)

Zoli és Konti kalandjai

Túrára fel! Az ősz a legalkalmasabb időszak egy jó túrához. És bizony nem csak egyedül vagy a barátokkal érdemes nekiindulni; hidd el, négylábú kedvenced is örömmel vesz egy kis bónusz sétát. Zé és kutyusa, Konti is nagy természetjárók, a szendók mellé pedig a kedvenc jutifaliknak is jut hely a hátizsákban – utóbbiak receptjét a magazinban is megmutatjuk. Ha pedig éppen szürke, esős a nap, aggodalomra semmi ok: egy klassz sorozatmaraton a kanapén elterülve is jól tud esni, főleg egy finom kajával a kezedben. Zé harapnivalói jó barátaid lesznek egy Jóbarátok-rész mellé. Ha mindez nem elég, az őszi magazinban olvashatsz Zé és Konti első találkozásáról és egyéb kalandjaikról, sőt azt is megtudhatod, melyek a kedvenc négylábúbarát helyeik.

skmagosz2025-19874jpg-masolata-scaled
(Fotó: Vártás-Zele Timi)

Szezonra hangolva

Ősszel a piac és a kertek a legszebb színekben pompáznak – és tele vannak kincsekkel! Dió, alma, körte, cékla, gomba, póréhagyma, sütőtök, szilva, gesztenye, cékla … Ilyenkor tényleg mindent megad a szezon, ami nemcsak a szemedet gyönyörködteti, hanem az ízlelőbimbóidat is kényezteti. A dió, alma és a körte Boti és Lajos szerint ilyenkor a legfinomabb, nemcsak nyersen, hanem sütibe sütve (vagy éppen húsos kajához is) mennyei! Ádi a céklára szavazott: keveri többek között labneh-hoz és fasírtba is. A sütőtök és a gesztenye a szezon állócsillagai, mellettük küzd a dobogóért minden, ami pumpkin spice – próbáld csak ki Nóri ötleteit! A méltatlanul kispadra száműzött gomba bebizonyítja, hogy nem kell tőle ódzkodni: Ádám receptjei után csak annyit tudsz majd mondani: ide nekem még egyet! A szilvalekvárhoz pedig, ha csokit adsz, a család egyenesen az üvegből fogja kanalazni.

oszi-magazin-1195jpg-scaled
(Fotó: Vártás-Zele Timi)

Ősz, te édes!

Mit ér az élet édes ízek nélkül? El sem szeretnénk képzelni. Éppen ezért most is beletettünk a magazinba annyi sütit, ami csak a csövön kifért. Égtünk a láztól, hogy végre legyen egy sajttortás rovatunk, és ez szerencsésen meg is valósult: Roxi grillázzsal, gesztenyével, kekszkrémmel turbózta a klasszikust, és a red velvet is sajttortaként született újjá a kezei alatt. Reggel kávé, délben kávé, délután pedig egy fini kávés süti? Naná, hogy jöhet! A fekete remekel linzerben, tortában, muffinban is, erről tanúskodnak Ancsa receptjei. Nem mehettünk el amellett sem, hogy a palacsinta világa mennyire sokszínű. Muszáj volt térképre tennünk nektek néhányat: a magyar ember tekeri, a japánoké pufi, mint egy felhő, a francia extra vékonyra süti, az amerikaiak pedig jó sok sziruppal eszik. Van sós, lyukacsos, sőt golyó formájú. Mindenhol más, de egy a közös mindegyikben: imádnivalóak!

oszi-magazin-4202jpg-masolata-scaled
(Fotó: Vártás-Zele Timi)

Lesznek még itt bitang burgerek, full extrás levesek, kimchis kaják Mengyitől, halloweeni menü, amit még Wednesday is mosolyogva (!) falna – még több ütős receptért és érdekes olvasnivalóért lapozd fel legújabb számunkat.

A Street Kitchen őszi magazinja elérhető az újságárusoknál, a szupermarketekben, a benzinkutakon, valamint az SK shopban. Csapj le rá!

Ha tetszett a Street Kitchen őszi magazin 2025 – megérkezett! cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák