Hirdetés

A város legkülönlegesebb ebédje, és egy curry, amiért te is vissza fogsz járni

Ham and eggs

Klasszik reggeli

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Hidegen is fogyaszthatod másnapra elcsomagolva!
Hirdetés

A város legkülönlegesebb ebédje, és egy curry, amiért te is vissza fogsz járni

Hirdetés
Örülni fogtok, ha ti is legalább annyira szeretitek az indiai konyhát, mint én! (Ha választani kellene az olasz és az indiai között, nekem nem menne.) A Bombay Budapest alig két hónapja nyílt, és én nem győzök eleget hálálkodni, hogy lett még egy jó minőségű indiai a városban. Ráadásul az ebédmenü egészen különleges és lenyűgöző.
Hirdetés

Bár a Bombay Budapest egy új szereplő az Október 6. utcában, a tulajdonosok már közel húsz éve Budapesten élnek. Sőt, nem is újoncok a gasztrovilágban, hiszen régóta működik Indigo nevű indiai éttermük, amihez nem olyan régen csatlakozott az Indigo Buda is. Van tehát közük az indiai konyhához, nem is kevés. 

Fotó: Bombay Budapest

Régóta szerettek volna továbblépni, és az indiai konyha nagyobb mélységét is megmutatni, ezért nyitották most meg Bombay Budapest néven új éttermüket. A személyzet minden tagját India Goa tartományából hozták, a főszakácsot pedig egyenesen egy 5 csillagos szálloda konyhájáról csábították el. Ez azért is nagy szó, mert bár nyilván igyekeznek a hagyományos indiai ételeket felvonultatni, a Bombay Budapest szeretné az indiai konyha kortárs vonulatát is felvillantani, hiszen az utóbbi időben ott is hatalmasat fejlődött a gasztronómia. 

Fotó: Bombay Budapest

Felsorolhatatlanul sokféle íz

Indiai egy hatalmas ország, nagy hiba tehát azt hinni, hogy egységes lenne a gasztronómiája. A délen fogyasztott ételek teljesen eltérnek az északi fogásoktól, amik általában sokkal csípősebbek, míg délen sokkal jellemzőbb a kókusz használata, illetve a tenger miatt sok a halas fogás is. Az étlapon a rengeteg különlegesség mellett sok ismerős indiai ételt is megtalálhattok. Én, mivel imádom az indiait, sok ételt ismerek, de a Bombay Budapestben még ezeket is teljesen máshogy készítik. Az egyik kedvenc fogásom például a vajas csirke, amit itt burratával, azaz egészen lágy sajttal bolondítanak meg, amitől az egész szósz még krémesebb lesz. 

A curry egészen levett a lábamról. Fotó: Bombay Budapest

Sajnos nem tudtam végigkóstolni mind a 30-féle ételt (bár eredetileg kétszer ennyit terveztek az étlapra, de a Covid közbeszólt), de amiket kóstoltam, azok közül a legzseniálisabb a Dal Makhani nevű fogás volt. Ez egy lencsés étel (mint minden dal), amihez a fekete lencse több mint két napig sül a kemencében, ettől az egész szósz eszméletlenül sűrű és krémes lesz. Az indiai konyhában egyébként nagyon sok zöldséget használnak, így itt mindenki talál magának való ételt, ami amellett hogy finom, egészséges is.

A legjobb ebéd a városban

Indiai éttermekhez képest újdonságot jelentenek a levesek (amiből Indiában nincs sok) és a halas ételek. Természetesen sok a bárányos fogás, ami az egyik leggyakrabban fogyasztott hús, de sajnos én nem vagyok oda a bárányért, így azt nem kóstoltam meg. Mondjuk nem is bírtam volna, hiszen rendeltem még egy ebédmenüt is, ami teljesen lenyűgözött. Nem szeretek ilyen mondatokat leírni, de ez szerintem tényleg a legkülönlegesebb ebédmenü a városban jelenleg, még ha tisztában is vagyok vele, hogy indiait nem kíván mindennap az ember. 

Ezt a soféle ételt mind megkapod az ebédmenüben. Fotó: Bombay Budapest

De ha tényleg valami egyedi dologra vágytok, vagy csak szeretnétek feldobni a napot, akkor nagyon ajánlom a hétfőtől péntekig 11:30 és 15 óra között elérhető Thali menüt, amiből vega és húsos változatot is kérhettek. Ez az indiai ételek legjavát sorakoztatja fel: rengeteg íz egy hatalmas tálcán. Nem csak finom és különleges, de esztétikailag is egészen csodás élményt nyújt, és az étterem teljes palettájából kaptok egy kis ízelítőt. Az ételek nem véletlen sorrend alapján kerülnek a tányérra, hiszen így is kell őket fogyasztani: saláta, sajt, zöldséges curry, húsos curry, joghurt, majd desszert. Az indiaiak mindig esznek az ebédhez egy kis joghurtot, mert szerintük az nagyon jót tesz az emésztésnek, és enyhíti a csipősséget. Ezért jelenik meg annyi indiai ételben a joghurt. 

Fotó: Bombay Budapest

A Bombay Budapest nem csak finom, hanem szép is

Mindehhez basmati rizs és házi naan jár, amit Budapesten egyedülálló módon egy látványkemencében készítenek. Illetve annak a falán ugyebár, mert a naan kenyeret a kemence falához tapasztva sütik. Ezt majd mindenképpen szemléljétek meg, ha arra jártok! A hatalmas ebédmenü ára nagyon baráti, 2900 Ft és két ember is simán jóllakik vele. Ezzel a tállal egyébként is az indiai ízek megosztására akarnak biztatni mindenkit. 

A csodás jaguáros tapéta. Fotó: Kalas Györgyi

Amit még mindenképpen vegyetek szemügyre, az a fantasztikus dizájn és az egyedileg tervezett tapéták, amiket – nem viccelek – a vécében találtok! A jaguáros különösen nagy kedvencem lett. Az alsó és a felső szinten is található bárpult, kiemelkedően nagy az italválaszték, úgyhogy nemcsak vacsorára érkezhettek, hanem baráti iszogatásra is. Az árak a szokásos, jobb színvonalú indiai éttermek árait hozzák. A Bombay Budapest engem elvarázsolt, egészen biztosan visszatérek még!

Bombay Budapest – 1051 Budapest, Október 6. utca 17.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?