Street Kitchen Guide

ATheDuckCafé&BistrokajáitKacsaúrisimádná!

Ha Kacsa úrnak kedvenc kávézót kéne választania, az tuti a The Duck lenne! Na nemcsak azért, mert jókat úszhatna a tóban, aminek a partján található, hanem azért is, mert tele van jobbnál jobb kacsás dekorral.

A The Duck Café & Bistro első látásra felkeltette a figyelmünket a kacsás név és dizájn miatt, így nem is volt kérdés, hogy ezt a helyet tesztelnünk kell! Kinézetre eléggé Street Kitchen-kompatibilisnek tűnt – nézzük, ízekben mit hozott! 

Hiányzott egy jó kávézó Hajdúszoboszlóról 

A tulajdonosok, Varga-Juhász Niki és Varga Gábor hajdúszoboszlóiak, jól ismerik a várost, így pontosan érezték azt, hogy hiányzik egy hely a Csónakázó-tó partjáról, ahova be lehet ülni. A koronavírus idején gyakran sétáltak errefelé a családdal, nézték a kacsákat, és többször is gondolkodtak azon, hogy jó lenne itt valamilyen vendéglátóhely. 

the-duck-cafe-bistro-106-scaled
(Fotó: Mudra László)

Nem csak a Varga családban volt népszerű sétaútvonal, a helyiek előszeretettel töltik idejüket a tó partján, így szerencsére a kereslet találkozott is a kínálattal. Végül 2023 novemberében nyílt meg a The Duck Café & Bistro – kezdetben csak kávéval, de idővel bővült a kínálat. Mára már sütiket, reggeliket, street food fogásokat is találni a menün az italok mellett.

Miért pont kacsa?

Erre a kérdésre a Then Duck esetében egyértelmű a válasz: a kacsaetetés miatt! Niki és Gábor nagyon élvezte a hely kialakítását, a dolgok összeválogatását, a cél az volt, hogy otthonos, barátságos és marasztaló hangulatot teremtsenek. 

Bisztró és cukrászda is egyben

Habár kávézó volt az eredeti terv, szép lassan bővült a kínálat, és egy bisztró kerekedett ki belőle, ami cukrászdai résszel is bővült. Utóbbi külön érdekes, hiszen Nikinek cukrászvégzettsége is van, habár nem dolgozott sosem a szakmában. Pár éve hobbiból végezte el a cukrászsulit, és végül ebbe az irányba sodorta az élet. Részt vesz ő is a sütik fejlesztésében, de persze profi cukrászok is dolgoznak a háttérüzemben. 

the-duck-cafe-bistro-059-scaled
(Fotó: Mudra László)

Ahogy megszokhattuk már a legtöbb hely esetében, a kínálat szezonálisan változik, így érdemes többször is ellátogatni, hogy az ember minél több finomságot ki tudjon próbálni. 

Reggeli Duck-módra

A napindító étkezés külön műfajjá nőtte már ki magát, vannak olyan fogások, amelyek szinte minden reggeli menün megtalálhatók, például a méltán felkapott English breakfast. A The Duckban a brit tál megnyert minket magának, nincsen túlgondolva, de pont ez benne a jó. A kolbász Nagy Sanyától érkezik (akié a szintén hajdúszoboszlói A büfé nevű hely), de angolszalonna, tojás, grillezett gomba, pirított kenyér és bab is kerül rá. Kiadós az adag, szerintünk bármikor megállja a helyét. 

De persze különböző tojásos ételeket is készítenek reggelire: Eggs Benedict, rántotta, bundás kenyér is választható. Elvitelre a szendvicseket ajánljuk, amiket könnyedén magával vihet az ember suliba vagy munkába is. 

the-duck-cafe-bistro-089-scaled
(Fotó: Mudra László)

11-től a bisztrófogások pörögnek

Amint vége a reggeli időszaknak, a street food fogások kerülnek előtérbe: különböző hambik vagy szendvicsek. Mi többfélét is kóstoltunk, hambit, lepényt és szendvicset is. Az egyik kedvencünk a klubszendvics lett, amit ugyan sokan ismernek, mégis egyre kevesebb helyen lehet vele találkozni. A toastkenyér rétegek közé kerül bőven ropogósra sült bacon, tökéletes tükörtojás, jó adag cheddar sajt és grillcsirke is. Egy kis salival és sült krumplival tálalják.

the-duck-cafe-bistro-073-scaled
(Fotó: Mudra László)

Kértünk egy hamburgert is, méghozzá egy olaszos verziót, amit Bella burger néven találtok meg náluk. A marhahúst a Hortobágy Angustól szerzik be, ami nemcsak magas minőségű, hanem lokális alapanyag is. A hamburger buciját házilag sütik. A húspogácsa mellett fekete-erdei sonka, füstölt sajt, lilahagyma-chutney is kerül bele. 

Lepényből a tépett húsosat próbáltuk ki, ami szintúgy marhahúsból készül, szaftos és ízes. Sajt és savanyú uborka kíséri, így lesz tuti az élmény. Elég tartalmas étel, ebédre vagy vacsira jól megállja a helyét. 

Finomabbnál finomabb sütik

Habár a reggeli és a street food kaják is ízlettek, nálam a sütik vitték a prímet a The Duck Café & Bistróban. A pult kínálata mindig változik, többféle süti cserélődik folyamatosan. A különböző sajttorták mellett megfér a francia monodesszert és a macaron is. Mi a következőket kóstoltuk:

  • Málnás-pisztáciás sajttorta: a népszerű ízpáros ebben a tortaszeletben is remekül működik. A sajtkrémes rétegbe kerül a pisztácia, amit a málnaréteg a tetején jól kiegyensúlyoz. 

  • Fekete-erdő: a népszerű torta monodesszert formájában kerül a pultba, de ízeiben megtartja a klasszikus jellemzőit. Csokis és meggyes, amit a tetejére kerülő hab tesz könnyedebbé.

  • Citromos-mákos mousse: a csinos gömböcske citromos mousse-t rejt, amiben egy mákos réteg is megbújik. 

  • Pisztáciás choux: a francia égetett tésztás desszert az egyik személyes kedvencem lett, és nem árulok el titkot, hogy természetesen ennek is remekül áll a pisztácia. Egy kis eper egészíti ki, a belsejében pedig selymes krém található. 

    the-duck-cafe-bistro-055-scaled
    (Fotó: Mudra László)

Kacsa úr által jóváhagyva

A The Duck Café & Bistro nemcsak tuti ételeket és italokat kínál, hanem egy otthonos, hangulatos hely, ami könnyen törzshelyévé válhat a helyieknek. Van egy teraszuk is, amit érdemes kipróbálni jó időben. Sőt, esténként zenés bulikat is tartanak, ilyenkor érdemes a koktélkínálatra vetni a tekinteteteket! 

the-duck-cafe-bistro-036-scaled
(Fotó: Mudra László)
The Duck Café & Bistro
The Duck Café & Bistro
Hajdúszoboszló, József Attila u. 20, 4200 Magyarország

Ha tetszett a The Duck Café & Bistro tesztelése, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!