Toplista

5tökéletesrecept,hatéliretennélelparadicsomot

A nyár ízét nem muszáj elengedni, csak eltenni. Mutatjuk, hogyan csinálj a paradicsomból olyan kincset, amit télen is imádni fogsz!

Túl sok a paradicsom? Semmi baj! A paradicsom tartósítása pofonegyszerű, ha tudod, hogyan érdemes nekilátni – mutatjuk a legjobb módszereket.

Paradicsomszósz télire

Egy szuper paradicsomszósz friss alapanyagokból, amit bármikor elő tudsz kapni. Pizzákhoz, tésztákhoz, levesekhez vagy bármihez, amihez kedved tartja!

paradicsomszosz-telire-3-scaled
Paradicsomszósz télire (Fotó: Street Kitchen)

Paradicsomlekvár

Általában a paradicsomra sós kontextusban gondolunk mint egy saláta vagy szósz összetevőjére. Pedig a paradicsom egy gyümölcs, ami tele van édes és zamatos ízekkel, így tökéletes arra, hogy lekvárt készítsünk belőle.

Paradicsomlekvár (Fotó: Street Kitchen)
Paradicsomlekvár (Fotó: Street Kitchen)

Paradicsompesztó

A piros pesztók legalább annyira jók, mint zöld társaik. És a legjobb benne, hogy mindent csak az aprítógépbe dobunk, és kész is!

Paradicsompesztó (Fotó: Street Kitchen)
Paradicsompesztó (Fotó: Street Kitchen)

Lecsó télire

Na, ez aztán tényleg nem egy időigényes télire elrakós lecsórecept. Mindent felaprítunk, lábasba dobunk, megfőzünk és befőttesüvegbe merjük. Így télen is igazán jó lecsóalaphoz tudunk jutni, bármit is szeretnénk belőle készíteni.

Lecsó télire (Fotó: Street Kitchen)
Lecsó télire (Fotó: Street Kitchen)

Aszalt paradicsom

A házi aszalt paradicsomra megéri rászánni az időt, higgyétek el, hogy így frissen semmihez sem fogható ízeket kapunk.

Aszalt paradicsom (Fotó: Street Kitchen)
Aszalt paradicsom (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák