A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 g liszt
- 12 g sütőpor
- 75 g kakaópor
- 1 csipet só
- 325 g cukor
- 2 db tojás
- 60 ml olaj
- 170 ml tej
- 170 ml presszókávé
A krémhez:
- 3 tk instant kávé +2 tk víz
- 60 g tojásfehérje (2 tojás)
- 100 g cukor
- 30 ml víz
- 250 g vaj
- 100 g mascarpone
A díszítéshez:
- 80 g olvasztott étcsoki
- pár csepp olaj
- kávészemek
- 20 g olvasztott fehércsoki
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 g liszt
- 12 g sütőpor
- 75 g kakaópor
- 1 csipet só
- 325 g cukor
- 2 db tojás
- 60 ml olaj
- 170 ml tej
- 170 ml presszókávé
A krémhez:
- 3 tk instant kávé +2 tk víz
- 60 g tojásfehérje (2 tojás)
- 100 g cukor
- 30 ml víz
- 250 g vaj
- 100 g mascarpone
A díszítéshez:
- 80 g olvasztott étcsoki
- pár csepp olaj
- kávészemek
- 20 g olvasztott fehércsoki
A piskótához a lisztet, kakaóport, sütőport és sót összekeverjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, tejet, kávét és a lisztes keveréket majd homogénre keverjük a masszát. A tésztát szétosztjuk 3 db 18 cm átmérőjű formába (de használhatunk 1 db 22 cm-eset is, ekkor tovább kell sütni és ha kihűlt kettévágni) és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb- 25 perc).
A krémhez a 30 ml vizet és 100 g cukrot összeforraljuk (épp csak annyira, hogy kissé sziruposabb állagú legyen.) Az instant kávét feloldjuk a 2 tk vízben és a sziruphoz keverjük. A tojásfehérjét kihabosítjuk és mikor már fehér, de lágyabb hab állagú, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a szirupot. Addig keverjük a habot, amíg ki nem hűl, majd hozzákeverjük az apróbb kockákra vágott puha vajat és a mascarponét. Ha kicsit lágynak tűnne a krém, 30 percre a hűtőbe tesszük.
A kihűlt piskóták púposabb tetejét egyenesre vágjuk, megtöltjük a krémmel, úgy, hogy maradjon az oldalára és a tetejére is. Az olvasztott étcsokiba keverjük az olajat és ezzel, valamint kávészemekkel és kevés olvasztott fehércsokival díszítjük a torta tetejét.