Hirdetés

A kávérajongók kedvence: mokka torta

Hozzávalók

A tésztához:

300 g liszt
12 g sütőpor
75 g kakaópor
1 csipet só
325 g cukor
2 tojás
60 ml olaj
170 ml tej
170 ml presszókávé

A krémhez:

3 tk instant kávé +2 tk víz
60 g tojásfehérje (2 tojás)
100 g cukor
30 ml víz
250 g vaj
100 g mascarpone

A díszítéshez:

80 g olvasztott étcsoki
pár csepp olaj
kávészemek
20 g olvasztott fehércsoki
Hirdetés

A kávérajongók kedvence: mokka torta

Ha vannak köztetek kávéimádók, akkor ez a torta valószínűleg nagy kedvencetek lesz. Nem csak a tésztájában hanem a krémben is van egy jó adag kávé, úgyhogy már egy szelet sütivel is remekül indíthatjátok a napotokat!
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához:

300 g liszt
12 g sütőpor
75 g kakaópor
1 csipet só
325 g cukor
2 tojás
60 ml olaj
170 ml tej
170 ml presszókávé

A krémhez:

3 tk instant kávé +2 tk víz
60 g tojásfehérje (2 tojás)
100 g cukor
30 ml víz
250 g vaj
100 g mascarpone

A díszítéshez:

80 g olvasztott étcsoki
pár csepp olaj
kávészemek
20 g olvasztott fehércsoki

A piskótához a lisztet, kakaóport, sütőport és sót összekeverjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, tejet, kávét és a lisztes keveréket majd homogénre keverjük a masszát. A tésztát szétosztjuk 3 db 18 cm átmérőjű formába (de használhatunk 1 db 22 cm-eset is, ekkor tovább kell sütni és ha kihűlt kettévágni) és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb- 25 perc).

A krémhez a 30 ml vizet és 100 g cukrot összeforraljuk (épp csak annyira, hogy kissé sziruposabb állagú legyen.) Az instant kávét feloldjuk a 2 tk vízben és a sziruphoz keverjük. A tojásfehérjét kihabosítjuk és mikor már fehér, de lágyabb hab állagú, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a szirupot. Addig keverjük a habot, amíg ki nem hűl, majd hozzákeverjük az apróbb kockákra vágott puha vajat és a mascarponét. Ha kicsit lágynak tűnne a krém, 30 percre a hűtőbe tesszük.

A kihűlt piskóták púposabb tetejét egyenesre vágjuk, megtöltjük a krémmel, úgy, hogy maradjon az oldalára és a tetejére is. Az olvasztott étcsokiba keverjük az olajat és ezzel, valamint kávészemekkel és kevés olvasztott fehércsokival díszítjük a torta tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?