Hirdetés

A leggyönyörűbb triplacsokis epertorta

Hozzávalók

Hozzávalók egy
18
cm átmérőjű tortához
+

A piskótához:

300 g liszt
12 g sütőpor
80 g holland kakaópor
1 csipet só
325 g cukor
2 db tojás
60 ml olaj
200 ml tej
100 ml presszókávé
40 g tejföl

Az étcsokikrémhez:

180 g étcsoki
180 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj
2-3 ek porcukor
3 ek mascarpone

A tejcsokikrémhez:

180 g étcsoki
130 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj

A fehércsokirémhez:

100 g fehércsoki
50 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj
1 ek porcukor
1 db vaníliarúd kikapart magjai

A rétegezéshez:

3-3 ek eperdzsem
3-3 szem eper

A díszítéshez:

60 g étcsoki
pár csepp olaj
1 marék eper
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A leggyönyörűbb triplacsokis epertorta

Igaz, hogy ez a torta nem tartozik a pikk-pakk összedobós receptek közé, de ha van pár szabad órátok, akkor megéri elkészíteni. Brutálfinom és szexi, odáig lesztek érte!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók egy
18
cm átmérőjű tortához
+

A piskótához:

300 g liszt
12 g sütőpor
80 g holland kakaópor
1 csipet só
325 g cukor
2 db tojás
60 ml olaj
200 ml tej
100 ml presszókávé
40 g tejföl

Az étcsokikrémhez:

180 g étcsoki
180 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj
2-3 ek porcukor
3 ek mascarpone

A tejcsokikrémhez:

180 g étcsoki
130 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj

A fehércsokirémhez:

100 g fehércsoki
50 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj
1 ek porcukor
1 db vaníliarúd kikapart magjai

A rétegezéshez:

3-3 ek eperdzsem
3-3 szem eper

A díszítéshez:

60 g étcsoki
pár csepp olaj
1 marék eper
Bevásárlólistához adom

A piskótához a lisztet, sütőport, kakaót és sót összekeverjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat, tejfölt, kávét és tejet. Összekeverjük a száraz és nedves keverékeket és szétosztjuk 3 db sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc)

A krémekhez a csokikat külön tálakba rakjuk és leöntjük mindegyiket, a krémhez írt mennyiségű forró tejszínnel. Megvárjuk amíg felolvad a csoki, majd homogénre keverjük a krémeket és hűtőbe rakjuk őket teljes kihűlésig (kb. 1 óra). A megsült piskóták púposabb tetejét levágjuk egyenesre, hogy ne dőljön fel a torta összeállítás közben. Mikor kihűlt mindhárom krémalap (ganache), robotgéppel kihabosítjuk őket, amíg lágyabb, de formáját megtartó krémeket kapunk (ha túl sokáig keverjük, kicsapódhat a tejszín, és rögössé válik a krém). A krémekbe ekkor belekeverjük a többi hozzávalót. Ha kicsit lágynak tűnnének.  hűtőbe rakjuk még kis időre.

Az egyik alsó tortalapot megkenjük az étcsokikrém kb. ⅔-ával, úgy, hogy középen hagyunk egy kb. 6 cm átmérőjű részt üresen. Ezt a részt megtöltjük kb. 3 evőkanálnyi eperlekvárral és beleszórunk 2-3 apró kockákra vágott epret (a többi krémet a torta oldalára és tetejére használjuk majd). Erre rárakunk egy újabb piskótalapot, amire hasonlóképpen kenjük rá a tejcsokikrémet (kb. 4-5 kanálnyit elteszünk a torta oldalára), a közepére pedig szintén eperlekvár és apróra vágott eper kerül. Erre jön az utolsó réteg piskóta. A torta tetejére kenjük a fehércsokikrémet, úgy, hogy kevés jusson az oldalára is. A torta középső részét körbekenjük a tejcsokikrémmel, az alját pedig az étcsokikrémmel, így kissé összemosódott, “ombre” hatást kapunk a torta szélén. A torta díszítéséhez megolvasztjuk vízgőz fölött az étcsokit, pár csepp olajat keverünk bele, és nyomózsákba, vagy házilag sütőpapírból tekert tölcsérbe öntjük, kivágjuk a végét és lecsorgatjuk vele a torta oldalát. Pár szem eperrel és a maradék étcsokikrémmel díszítjük a tortát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások