Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

A leggyönyörűbb triplacsokis epertorta

Hozzávalók

Hozzávalók egy
18
cm átmérőjű tortához
+

A piskótához:

300 g liszt
12 g sütőpor
80 g holland kakaópor
1 csipet só
325 g cukor
2 db tojás
60 ml olaj
200 ml tej
100 ml presszókávé
40 g tejföl

Az étcsokikrémhez:

180 g étcsoki
180 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj
2-3 ek porcukor
3 ek mascarpone

A tejcsokikrémhez:

180 g étcsoki
130 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj

A fehércsokirémhez:

100 g fehércsoki
50 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj
1 ek porcukor
1 db vaníliarúd kikapart magjai

A rétegezéshez:

3-3 ek eperdzsem
3-3 szem eper

A díszítéshez:

60 g étcsoki
pár csepp olaj
1 marék eper
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A leggyönyörűbb triplacsokis epertorta

Igaz, hogy ez a torta nem tartozik a pikk-pakk összedobós receptek közé, de ha van pár szabad órátok, akkor megéri elkészíteni. Brutálfinom és szexi, odáig lesztek érte!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók egy
18
cm átmérőjű tortához
+

A piskótához:

300 g liszt
12 g sütőpor
80 g holland kakaópor
1 csipet só
325 g cukor
2 db tojás
60 ml olaj
200 ml tej
100 ml presszókávé
40 g tejföl

Az étcsokikrémhez:

180 g étcsoki
180 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj
2-3 ek porcukor
3 ek mascarpone

A tejcsokikrémhez:

180 g étcsoki
130 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj

A fehércsokirémhez:

100 g fehércsoki
50 ml tejszín (30%-os)
80 g vaj
1 ek porcukor
1 db vaníliarúd kikapart magjai

A rétegezéshez:

3-3 ek eperdzsem
3-3 szem eper

A díszítéshez:

60 g étcsoki
pár csepp olaj
1 marék eper
Bevásárlólistához adom

A piskótához a lisztet, sütőport, kakaót és sót összekeverjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat, tejfölt, kávét és tejet. Összekeverjük a száraz és nedves keverékeket és szétosztjuk 3 db sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc)

A krémekhez a csokikat külön tálakba rakjuk és leöntjük mindegyiket, a krémhez írt mennyiségű forró tejszínnel. Megvárjuk amíg felolvad a csoki, majd homogénre keverjük a krémeket és hűtőbe rakjuk őket teljes kihűlésig (kb. 1 óra). A megsült piskóták púposabb tetejét levágjuk egyenesre, hogy ne dőljön fel a torta összeállítás közben. Mikor kihűlt mindhárom krémalap (ganache), robotgéppel kihabosítjuk őket, amíg lágyabb, de formáját megtartó krémeket kapunk (ha túl sokáig keverjük, kicsapódhat a tejszín, és rögössé válik a krém). A krémekbe ekkor belekeverjük a többi hozzávalót. Ha kicsit lágynak tűnnének.  hűtőbe rakjuk még kis időre.

Az egyik alsó tortalapot megkenjük az étcsokikrém kb. ⅔-ával, úgy, hogy középen hagyunk egy kb. 6 cm átmérőjű részt üresen. Ezt a részt megtöltjük kb. 3 evőkanálnyi eperlekvárral és beleszórunk 2-3 apró kockákra vágott epret (a többi krémet a torta oldalára és tetejére használjuk majd). Erre rárakunk egy újabb piskótalapot, amire hasonlóképpen kenjük rá a tejcsokikrémet (kb. 4-5 kanálnyit elteszünk a torta oldalára), a közepére pedig szintén eperlekvár és apróra vágott eper kerül. Erre jön az utolsó réteg piskóta. A torta tetejére kenjük a fehércsokikrémet, úgy, hogy kevés jusson az oldalára is. A torta középső részét körbekenjük a tejcsokikrémmel, az alját pedig az étcsokikrémmel, így kissé összemosódott, “ombre” hatást kapunk a torta szélén. A torta díszítéséhez megolvasztjuk vízgőz fölött az étcsokit, pár csepp olajat keverünk bele, és nyomózsákba, vagy házilag sütőpapírból tekert tölcsérbe öntjük, kivágjuk a végét és lecsorgatjuk vele a torta oldalát. Pár szem eperrel és a maradék étcsokikrémmel díszítjük a tortát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások