Hirdetés

A nagy klasszikus - Marlenka

Hozzávalók

1
16x22 cm-es tepsihez

Hozzávalók egy kb. 16x22 cm-es tepsihez

A tésztához

120 g vaj
80 g méz
190 g cukor
1 ek szódabikarbóna
1 tk ecet
2 nagy tojás
580 g liszt

A krémhez

400 ml sűrített tej
3 tojássárgája
30 g méz
180 g vaj

A tetejére

durvára vágott dió
Hirdetés

A nagy klasszikus - Marlenka

A marlenkát kicsit macerás elkészíteni otthon, a legnagyobb kihívás mégis az, hogy bírjátok kivárni a hűtési időt és utána még azt a pár órát szobahőmérsékleten, amíg megpuhul a tészta és istenien omlós lesz. De megéri ;)
Hirdetés

Hozzávalók

1
16x22 cm-es tepsihez

Hozzávalók egy kb. 16x22 cm-es tepsihez

A tésztához

120 g vaj
80 g méz
190 g cukor
1 ek szódabikarbóna
1 tk ecet
2 nagy tojás
580 g liszt

A krémhez

400 ml sűrített tej
3 tojássárgája
30 g méz
180 g vaj

A tetejére

durvára vágott dió

A tésztához a vajat, mézet és cukrot összeolvasztjuk, amíg feloldódik a cukor. Az ecetet és a szódabikarbónát összekeverjük (ilyenkor felhabzik), hozzáadjuk a mézes keverékhez és kb. 14-15 percig kevergetjük, hogy sötét, narancsszínű legyen a tészta alapja. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tojásokat és a lisztet. Ha lágy lenne, kicsit hűtőbe rakjuk a tésztát, majd 6 részre osztjuk és 2 sütőpapír között (hogy a lágy tészta ne tapadjon se a deszkára, se a nyújtófára) kinyújtjuk  a tepsi méretére és sütőpapírra helyezzük, 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük mindegyik lapot.

A krémhez a tojássárgáját a sűrített tejjel közepes láng fölött kicsit összefőzzük (3-4 perc), megvárjuk amíg langyosra hűl, hozzákeverjük a többi hozzávalót és a tésztarétegek közé kenjük. A legfelső réteget is megkenjük krémmel és megszórjuk a durvára vágott dióval. Legalább egy napra hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten 1-2 órát pihenni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások