Hirdetés

A tökéletes créme brulée

Hozzávalók

4 - 5
szufléformához
+

A krémhez

240 ml tejszín
100 ml tej
6 db tojássárgája
80 g cukor
1 db vaníliarúd

A tetejére

4 - 5 ek porcukor
Hirdetés

A tökéletes créme brulée

Sokan kértétek tőlünk a klasszik crème brûlée receptjét, úgyhogy íme, el is készült. Speciel nekem az egyik nagy kedvencem, a vaníliás, lágy, krémes desszert azzal a príma, roppanós cukorréteggel a tetején, úgyhogy én nagyon örültem a “feladatnak” :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
szufléformához
+

A krémhez

240 ml tejszín
100 ml tej
6 db tojássárgája
80 g cukor
1 db vaníliarúd

A tetejére

4 - 5 ek porcukor

A tejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal felforraljuk. Közben a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a forró, átszűrt tejszínt. Átkeverjük az alapot, és szétosztjuk a szufléformákban. A formákat egy magas falú tepsibe rakjuk, a tepsibe vizet öntünk a formák  ¾-éig, és 150 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

Mikor kivesszük őket a sütőből, megvárjuk amíg langyosra hűlnek, majd berakjuk őket a hűtőbe és teljesen kihűtjük. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk őket porcukorral (tapasztalatom szerint, egyenletesebben karamellizálódik, mint a kristálycukor) és szakácsfáklyával karamellizáljuk a créme brulée tetejét.

Ha tetszett a créme brulée receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások