Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Áfonyás tejpite, avagy clafoutis

Hozzávalók

1
16x34-cm-es tespihez
+
4 db tojás
65 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
100 ml tejszín
380 ml tej
120 g liszt
1 marék áfonya
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Áfonyás tejpite, avagy clafoutis

A híres francia süti, a clafoutis egy igazi megúszós desszert, azaz kevés belefektetett melóval tudunk igazán fincsi eredményt elérni. Az eredeti verzió fekete cseresznyével készül, amit mi most áfonyára cseréltünk és egyáltalán nem bántuk meg.
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

1
16x34-cm-es tespihez
+
4 db tojás
65 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
100 ml tejszín
380 ml tej
120 g liszt
1 marék áfonya
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóra

A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet. A lisztet fokozatos keverés közben hozzáadagoljuk, ügyelve arra, hogy nehogy csomós maradjon, a legjobb ha egy kevés tojásos tejben elkeverjük a lisztet előtte és így öntjük a nagyobb mennyiséghez. A tésztát a tepsibe öntjük, beleszórjuk az áfonyát és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások