A híres francia süti, a clafoutis egy igazi megúszós desszert, azaz kevés belefektetett melóval tudunk igazán fincsi eredményt elérni. Az eredeti verzió fekete cseresznyével készül, amit mi most áfonyára cseréltünk és egyáltalán nem bántuk meg.
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet. A lisztet fokozatos keverés közben hozzáadagoljuk, ügyelve arra, hogy nehogy csomós maradjon, a legjobb ha egy kevés tojásos tejben elkeverjük a lisztet előtte és így öntjük a nagyobb mennyiséghez. A tésztát a tepsibe öntjük, beleszórjuk az áfonyát és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.