Hozzávalók
- 200 g rövid, keskeny metélt tészta
- 500 g zsíros tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g cukor
- 200 g darált mák
- 3 db tojás
Az almás réteghez
- 2 db piros alma
- 1 ek cukor
- 1 ek őrölt fahéj
Hozzávalók
- 200 g rövid, keskeny metélt tészta
- 500 g zsíros tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g cukor
- 200 g darált mák
- 3 db tojás
Az almás réteghez
- 2 db piros alma
- 1 ek cukor
- 1 ek őrölt fahéj
A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük és kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját fehéredésig verjük a cukorral és vaníliás cukorral, belekeverjük a tejfölt, majd a mákot és jó alaposan összeforgatjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan, egy spatulával összeforgatjuk a mákos krémmel. Ebbe tesszük bele a tésztát. Az almát megpucoljuk, elfelezzük és vékony szeleteket vágunk belőle. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal. A tepsi aljára rakjuk a krémes tészta felét, erre jönnek az almaszeletek (párat tegyünk félre a tetejére), majd a tészta másik fele. Rádobáljuk a félretett almaszeleteket és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.