Hirdetés

Almás-mákos rakott tészta

Hozzávalók

200 g rövid, keskeny metélt tészta
500 g zsíros tejföl
1 csomag vaníliás cukor
150 g cukor
200 g darált mák
3 db tojás

Az almás réteghez

2 db piros alma
1 ek cukor
1 ek őrölt fahéj
Hirdetés

Almás-mákos rakott tészta

MÁK minden mennyiségben! :D Krémes, almás tészta, kell ennél több? Egy jó kis leves után tökéletes desszert és főétel is. :P
Hirdetés

Hozzávalók

200 g rövid, keskeny metélt tészta
500 g zsíros tejföl
1 csomag vaníliás cukor
150 g cukor
200 g darált mák
3 db tojás

Az almás réteghez

2 db piros alma
1 ek cukor
1 ek őrölt fahéj

A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük és kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját fehéredésig verjük a cukorral és vaníliás cukorral, belekeverjük a tejfölt, majd a mákot és jó alaposan összeforgatjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan, egy spatulával összeforgatjuk a mákos krémmel. Ebbe tesszük bele a tésztát. Az almát megpucoljuk, elfelezzük és vékony szeleteket vágunk belőle. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal. A tepsi aljára rakjuk a krémes tészta felét, erre jönnek az almaszeletek (párat tegyünk félre a tetejére), majd a tészta másik fele. Rádobáljuk a félretett almaszeleteket és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások