Hirdetés
Karácsonyi menü

Atomdurva csokitorta

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű tortához:
+

A tésztához:

260 g liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
90 g holland kakaópor
180 g vaj
230 g cukor
2 db tojás
2 db tojássárgája
60 g tejföl
170 ml tej
2 tk instant kávé (elhagyható)

A krémhez:

200 ml tejszín
200 g étcsokoládé
1 csipet vaníliaőrlemény vagy fél rúd vanília

A “töltelékhez”:

200 ml tejszín
200 g étcsoki
150 g vaníliás keksz
100 g fehér pillecukor
2 marék pirított dió

A díszítéshez:

100 g olvasztott csoki
pár csepp olaj
keksz és pillecukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Atomdurva csokitorta

Vannak azok a sütik, amiket csak bevállalós embereknek ajánlunk. Nos, ez a pillecukros, kekszes, brutál csokis torta pontosan ilyen, szóval csak akkor készítsétek el, ha bírjátok a durva cuccokat. És fontos, hogy semmiképpen ne adjatok belőle a cukorbeteg ismerőseiteknek! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű tortához:
+

A tésztához:

260 g liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
90 g holland kakaópor
180 g vaj
230 g cukor
2 db tojás
2 db tojássárgája
60 g tejföl
170 ml tej
2 tk instant kávé (elhagyható)

A krémhez:

200 ml tejszín
200 g étcsokoládé
1 csipet vaníliaőrlemény vagy fél rúd vanília

A “töltelékhez”:

200 ml tejszín
200 g étcsoki
150 g vaníliás keksz
100 g fehér pillecukor
2 marék pirított dió

A díszítéshez:

100 g olvasztott csoki
pár csepp olaj
keksz és pillecukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához a lisztet, sütőport, kakaóport, sót egy tálba szitáljuk. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek hozzá az egész tojások és a tojássárgáják, a tejföl, legvégül a tej és az instant kávé. A lisztes részt összekeverjük a tojásossal, majd 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk a masszát, és 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 40 perc) sütjük (ha nincs 3 formánk, egy nagyobb 24 cm-esben is megsüthetjük, ekkor tovább kell sütni, majd mikor kihűlt 2 vagy 3 felé vágni).

A krémhez  a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele a kockákra tört étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, átkeverjük és jól lehűtjük (hűtőben). A pillecukrot ollóval kisebb darabokra vágjuk, közben megszórjuk porcukorral, hogy ne tapadjanak össze. A “töltelékhez” való tejszínnel és csokival ugyanúgy járunk el mint a krém esetében, a különbség annyi, hogy amikor már langyosra hűlt a keverék, beleforgatjuk az apróra vágott pirított diót, apróra tört kekszet és a pillecukrot (egy keveset hagyhatunk mindegyikből díszítésnek). A kihűlt krémalapot robotgéppel kihabosítjuk (amikor már szép krémes, leállítjuk a habverőt, mert kicsapódhat a hab).

A piskótalapok közepére halmozunk 1-1 nagy evőkanál pillecukros tölteléket, köré kenünk a széléig a krémből és egymásra rétegezzük a lapokat. A maradék krémmel körbekenjük a torta szélét és a tetejét, végül egy nagy adag pillecukros tölteléket pakolunk a torta tetejére is. A díszítéshez az olvasztott csokiba keverünk pár csepp olajat, majd egy habzsákba töltjük, kivágjuk a végét és lecsurgatjuk a torta szélén.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások