Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
adaghoz
+
50 g vaj
150 g keksz
300 g natúr sajtkrém
60 g porcukor
1 csipet só
100 ml Baileys
100 ml habtejszín
2 marék áfonya
pár db mentalevél a díszítéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baileyses-áfonyás cheesecake-pohárdesszert

Ha le akarjátok venni a párotokat a lábáról, és ezt egy nagyon egyszerű desszerttel akarjátok tenni, ez a pohárdesszert egy verhetetlen választás, tuti nyerők lesztek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
adaghoz
+
50 g vaj
150 g keksz
300 g natúr sajtkrém
60 g porcukor
1 csipet só
100 ml Baileys
100 ml habtejszín
2 marék áfonya
pár db mentalevél a díszítéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A cheesecake, azaz sajttorta nyilván eredetileg nem pohárban készül, de tökéletesen át lehet alakítani egy frankó kis pohárkrémmé, amivel meglephettek bárkit, aki a szíveteknek kedves. Ehhez először egy kisebb serpenyőben vagy mikróban felolvasztjuk a vajat. Közben a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, majd hozzáöntjük a vajat, és ezzel is alaposan összedolgozzuk. Egy tányérra tesszük, szétterítjük, és berakjuk a hűtőbe.

A szoba-hőmérsékletű sajtkrémet a porcukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk egy habverővel, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a krémlikőrt, majd ezt is betesszük a hűtőbe.

Közben a jéghideg habtejszínből kemény habot verünk, majd ha ezzel is megvagyunk, összedolgozzuk a krémlikőrös sajtkrémmel. Habzsákba töltjük a krémet, és kezdhetjük is a rétegezést tetszőleges sorrendben: sajtkrém, keksz, áfonya, és mindez kétszer – mi ezt a verziót választottuk. Díszítésként használhatunk hozzá friss mentaleveleket.

Baileyses-áfonyás cheesecake-pohárdesszert
Baileyses-áfonyás cheesecake-pohárdesszert

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Almás-fahéjas brownie-sajttorta

Erdei gyümölcsös sajttorta-pohárkrém

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?