Hozzávalók
Az alaphoz
- 150 g zabkeksz
- 50 g szeletelt mandula
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez
- 250 g krémsajt
- 80 g tejföl
- 80 g cukor
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk keményítő
- 1 mk citromlé
A barackréteghez
- 400 g fagyasztott sárgabarack
- 80 g cukor
- 1 ek citromlé
- 1 csipet fahéj
Hozzávalók
Az alaphoz
- 150 g zabkeksz
- 50 g szeletelt mandula
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez
- 250 g krémsajt
- 80 g tejföl
- 80 g cukor
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk keményítő
- 1 mk citromlé
A barackréteghez
- 400 g fagyasztott sárgabarack
- 80 g cukor
- 1 ek citromlé
- 1 csipet fahéj
A barackos sajttorta alapjához a zabkekszet egy aprítóban lezúzzuk a mandulával, majd belekeverjük a vajat. A formába nyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7 percre.
Közben a krémhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a kekszrétegre simítjuk, és visszarakjuk a sütőbe 40-50 percre.
A barackréteghez a barackot összeforraljuk a hozzávalókkal, és néhányszor beleturmixolunk, ha nem szeretnénk nagyon darabosra, de úgy is jó, ha teljesen lepürésítjük. Ha friss barackkal dolgozunk kevés víz hozzáadására lesz szükség.
Ha megsült a torta, hagyjuk kicsit hűlni, végül rákenjük a barackréteget, és kész.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 55-60 perc
- Hűtés: 120 perc
- Összesen: 200 perc
Ha tetszett a barackos sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!