A bécsi fánk tésztájához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a többi alapanyagot. 7-8 perc alatt kidagasztjuk, majd lefedve a duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 3-3,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva kelesztjük a fánkokat még 20 percet. 160 fokos bő olajban, oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk őket kihűlni.
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot. A kisült fánkokat belemártjuk a csokiba, majd a kókuszreszelékbe. Tálalás előtt hűtőbe tehetjük, hogy kicsit rádermedjen a csoki, de ha nem bírjátok kivárni, akkor egyből is fogyasztható.

- Előkészítés: 10 perc
- Kelesztés: 80 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: 110 perc