Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
15 g élesztő
300 ml tej
2 csapott ek cukor
50 g vaj
500 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
20 g vaníliás cukor
150 g darált mák
100 g porcukor
1 citrom reszelt héja
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bobajka, az eredeti mákos guba

Olyan mint a mákos guba, csak jobb, mert itt a kifli nem kifli, hanem saját firlefanty, azaz bobajka. Egyszerűen nem lehet megunni, igazi csemege minden mákrajongónak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
15 g élesztő
300 ml tej
2 csapott ek cukor
50 g vaj
500 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
20 g vaníliás cukor
150 g darált mák
100 g porcukor
1 citrom reszelt héja
Bevásárlólistához adom

A bobajka elkészítéséhez 1 deci langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk, hogy felfusson. A maradék tejet egy kis lábosban összemelegítjük a vajjal. Közben a liszthez adjuk a tojásokat, a sót, a vaníliás cukrot,  majd a felfutott élesztőt és a vajas tejet. Alaposan kidagasztjuk, majd nedves konyharuhával letakarva 1 órán át kelni hagyjuk.

Ha szépen megkelt, egy lisztezett deszkán finoman kinyújtjuk nagyjából 2 centi vastagra és négy csíkot vágunk belőle.  A csíkokat hengerré formázzuk és éles késsel kb. 3 centi széles darabokra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép sárgára sütjük.

Kivesszük a sütőből és megvárjuk, amíg kihűlnek, majd gyöngyöző vízbe dobjuk őket és rövid ideig, kb. fél percig, hagyjuk állni a vízben, majd egy szűrőkanállal kiszedjük, és rögtön mehetnek a cukros-mákos-reszelt citromhéjas keverékbe. Alaposan összeforgatjuk őket és már ehetjük is.

Bobajka

Ha tetszett a bobajka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások