Hozzávalók
A töltelékhez
- 3 - 4 db alma
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom leve
- 2 ek búzadara
- 2 tk fahéj
- 170 g darált mák
- 100 g cukor
- 100 ml víz
Az összeállításhoz
- 2 csomag réteslap
- 80 g olvasztott vaj
- porcukor a tálaláshoz
Hozzávalók
A töltelékhez
- 3 - 4 db alma
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db citrom leve
- 2 ek búzadara
- 2 tk fahéj
- 170 g darált mák
- 100 g cukor
- 100 ml víz
Az összeállításhoz
- 2 csomag réteslap
- 80 g olvasztott vaj
- porcukor a tálaláshoz
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a csumáit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a búzadarával és a fahéjjal együtt. A mákot a cukorral és a vízzel kevergetve felforraljuk. A mákos masszát összekeverjük az almával, és félrerakjuk.
Az egyik csomag réteslapot kihajtogatjuk, majd lerakunk egy lapot, megkenjük olvasztott vajjal (nem kell mindenütt nagyon egyenletesen elkenni, ne áztassa el, de azért kerüljön rá), erre jöhet a másik lap, majd újra vaj, egészen addig, amíg elfogy a 6 lap.
A legfelső réteg egyik szélére egy sávba halmozzuk a töltelék felét, feltekerjük a rétest, és kicsit behajtjuk az oldalait. A másik rétescsomaggal is ugyanígy járunk el, majd mindkét rudat sütőpapíros tepsire fektetjük. Lekenjük a tetejüket kevés olvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Mikor kihűltek (de legalább langyosra hűltek), felszeleteljük őket, és nyakon szórjuk porcukorral.
Ha tetszett az almás-mákos rétes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!