Hirdetés

Creme brulée cheesecake brownie

Hozzávalók

A brownie-hoz:

250 g étcsokoládé
220 g vaj
160 g liszt
30 g holland kakaópor
1 csipet só
1 csipet fahéj
260 g porcukor
4 tojás

A cheesecake-hez:

350 g natúr krémsajt
100 g tejföl
1 tk liszt
fél vaníliarúd kikapart magjai
1 tk étkezési keményítő
4 ek porcukor
3 tojás
porcukor
Hirdetés

Creme brulée cheesecake brownie

Most akkor brownie, creme brulée vagy cheesecake? Nagy szerencsétek van, mivel ebbe a sütibe mindhármat belezártuk! Villantós egy süti, az fix! :P
Hirdetés

Hozzávalók

A brownie-hoz:

250 g étcsokoládé
220 g vaj
160 g liszt
30 g holland kakaópor
1 csipet só
1 csipet fahéj
260 g porcukor
4 tojás

A cheesecake-hez:

350 g natúr krémsajt
100 g tejföl
1 tk liszt
fél vaníliarúd kikapart magjai
1 tk étkezési keményítő
4 ek porcukor
3 tojás
porcukor

A brownie rétegéhez először vízgőz felett összeolvasztjuk az étcsokit, vajat, fahéjat, sót, és a cukrot, majd ha minden összeolvadt, belekeverjük a tojásokat, lisztet és a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A sajttorta réteghez mindent alaposan összekeverünk egy tálban és a brownie-ra öntjük, majd gőzös, 175 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük a sütit.

Mikor kivesszük még kicsit folyósabb állagúnak tűnhet, de ez így tökéletes. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hűtőbe 1-2 órát pihentetjük. Kihűlés után kockákra vágjuk, megszórjuk vastagon porcukorral és egy szakácsfáklya segítségével karamellizáljuk a tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?