Hirdetés
Instant

Cseresznyés clafoutis

Hozzávalók

500 g cseresznye
100 g sötétbarna nádcukor
40 g liszt
3 db tojás
250 ml tej
1 ½ ek cukrozatlan kakaó
1 ek puha vaj
1 csipet só
porcukor a tetejére
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Cseresznyés clafoutis

Ezek a franciák nagyon tudják mitől döglik a légy. Ezt nem is bizonyíthatnánk jobban, mint ezzel a cseresznyés clafoutis recepttel. A hagyományosan cseresznyével készült tejes pitét a csoki tesz még fenségesebbé. Próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

500 g cseresznye
100 g sötétbarna nádcukor
40 g liszt
3 db tojás
250 ml tej
1 ½ ek cukrozatlan kakaó
1 ek puha vaj
1 csipet só
porcukor a tetejére
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

img_3311.JPG

A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy evőkanál barna cukorral. A liszthez adjuk a cukrot, tojásokat, vajat, tejet, sót és habverővel összekeverjük.

img_3305.JPGA masszát megfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk. Egy kivajazott sütőformába beletesszük a cseresznyét, majd ráöntjük az egyik oldalába a fehér, a másikra, a barna masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Porcukorral és friss cseresznyével díszítjük.

img_3303.JPG

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások