Hozzávalók
- 500 g cseresznye
- 100 g sötétbarna nádcukor
- 140 g liszt
- 3 db tojás
- 250 ml tej
- 1 ½ ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek puha vaj
- 1 csipet só
- porcukor a tetejére
Cseresznyés clafoutis
Hozzávalók
- 500 g cseresznye
- 100 g sötétbarna nádcukor
- 140 g liszt
- 3 db tojás
- 250 ml tej
- 1 ½ ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek puha vaj
- 1 csipet só
- porcukor a tetejére
A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy evőkanál barna cukorral, félretesszük. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral. A liszthez adjuk a sót, a vajat és a tejet, összedolgozzuk és ezután hozzáforgatjuk a kihabosított tojást is.
A masszát megfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk. Egy kivajazott sütőformába beletesszük a cukrozott cseresznyét, majd ráöntjük az egyik felére a fehér, a másikra pedig a barna tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Ha kicsit hűlt, porcukorral és friss cseresznyével díszítjük.
Ha tetszett a cseresznyés clafoutis receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!