Hirdetés
Karácsonyi menü

Cseresznyés-mandulás pite

Hozzávalók

5
22 cm átmérőjű tortaformához:
+

A tésztához

150 g porcukor
250 g liszt
60 g darált mandula
1 csipet só
8 g sütőpor
160 g vaj
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja és leve

A tetejére

3 tk keményítő
500 g cseresznye
3 ek cukor
1 marék szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Cseresznyés-mandulás pite

Imádom a cseresznyét! Persze önmagában ez egyáltalán nem közérdekű információ, viszont az igen, hogy mennyire szuper ez a cseresznyés pite. Semmi bonyolult része nincs az elkészítésnek, szerintem az egyetlen pepecs meló az a cserkó kimagozása, úgyhogy hajrá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

5
22 cm átmérőjű tortaformához:
+

A tésztához

150 g porcukor
250 g liszt
60 g darált mandula
1 csipet só
8 g sütőpor
160 g vaj
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja és leve

A tetejére

3 tk keményítő
500 g cseresznye
3 ek cukor
1 marék szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához a porcukrot, lisztet, darált mandulát, sót, sütőport összekeverjük. A vajat kikeverjük a tojással, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, majd összekeverjük a lisztes résszel. A masszát egy sütőpapíros tortaforma aljára nyomkodjuk egyenletesen és 8-10 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe.

Miközben sül a tészta, kimagozzuk a cseresznyéket, összekeverjük a keményítővel és megszórjuk vele az elősütött tésztát. Mehet rá a szeletelt mandula és a cukor, majd irány a sütő, amíg ropogós, aranybarna lesz a tészta (kb. 20-25 perc).

cseresznyés-mandulás pite

Ha tetszett a cseresznyés-mandulás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások