Hozzávalók
A tésztához
- 170 g liszt
- 35 g átszitált kakaópor
- 40 g darált pisztácia
- 1 csipet só
- 60 g porcukor
- 120 g vaj
- 1 db tojás
A krémhez
- 110 g vaj
- 60 g cukor
- 50 ml tej
- 160 g étcsokoládé
- 40 g cukor
- 3 db tojás
A tetejére
- 6 db füge negyedelve
- 30 g olvasztott étcsokoládé
- 10 szem pisztácia apróra vágva
Csokihabos csokis pite fügével
Hozzávalók
A tésztához
- 170 g liszt
- 35 g átszitált kakaópor
- 40 g darált pisztácia
- 1 csipet só
- 60 g porcukor
- 120 g vaj
- 1 db tojás
A krémhez
- 110 g vaj
- 60 g cukor
- 50 ml tej
- 160 g étcsokoládé
- 40 g cukor
- 3 db tojás
A tetejére
- 6 db füge negyedelve
- 30 g olvasztott étcsokoládé
- 10 szem pisztácia apróra vágva
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 27 cm átmérőjűre és belehelyezzük egy piteformába. Kicsit belenyomkodjuk a tésztát a formába és a szélére is és levágjuk a felesleges részeket. Hűtőbe rakjuk kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A pitét kivesszük a hűtőből, és “vakon” sütjük (alufólia+sütőbab) 8-10 percig, majd sütőbab nélkül még 5 percig. A vajat a cukrot és a tejet összemelegítjük, az összetört csokira öntjük és mikor felolvadt, homogénre keverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csokis részt, átkeverjük és az elősütött pitealapra öntjük. A fügéket negyedelve a csokis rétegre pakoljuk és 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük a pitét. Mikor megsült, kihűlt olvasztott csokival és apróra vágott pisztáciával díszítjük.