Hirdetés

Csokis madártej

Hozzávalók

4
főre
+

A fehérjehabhoz

3 db tojásfehérje
2 ek cukor

A madártejhez

900 ml tej
4 db tojássárgája
2 tk kakaópor
1 tk étkezési keményítő
10 g bourbon vaníliás cukor
90 g cukor
1 csipet só
100 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis madártej

Szuperkrémes, csokis, kakaós, selymes madártej, a jól megszokott tojáshabfelhőkkel. Szerintünk zseniális volt, próbáld ki te is! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A fehérjehabhoz

3 db tojásfehérje
2 ek cukor

A madártejhez

900 ml tej
4 db tojássárgája
2 tk kakaópor
1 tk étkezési keményítő
10 g bourbon vaníliás cukor
90 g cukor
1 csipet só
100 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot. 

A tejet egy lábasba rakjuk, és elkezdjük felmelegíteni, majd két kanál segítségével beleszaggatunk pár tojáshabgombócot, lefedjük, és hagyjuk, hogy „megfőjenek” kb. 2-3 perc alatt. Ezeket egy edénybe szedjük, majd kiszaggatjuk, és ugyanígy megfőzzük a maradék habot is. 

A tojássárgájákat elkeverjük a kakaóporral, a keményítővel és a vaníliás cukorral, és a tejhez keverjük. Mehet bele a cukor és a só is, végül az összetördelt étcsoki, majd folyamatos kevergetés közben forralásig hevítjük, ekkorra szép krémes és sűrűbb állagú lesz, illetve felolvad benne az étcsoki is.

A madártejet lehűtve tálaljuk a tojáshabbal, és megszórjuk csokireszelékkel.

Csokis madártej
Csokis madártej

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Madártej szelet

Klasszikus madártej

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?