Hozzávalók
A fehérjehabhoz
- 3 db tojásfehérje
- 2 ek cukor
A madártejhez
- 900 ml tej
- 4 db tojássárgája
- 2 tk kakaópor
- 1 tk étkezési keményítő
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 90 g cukor
- 1 csipet só
- 100 g étcsoki
Hozzávalók
A fehérjehabhoz
- 3 db tojásfehérje
- 2 ek cukor
A madártejhez
- 900 ml tej
- 4 db tojássárgája
- 2 tk kakaópor
- 1 tk étkezési keményítő
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 90 g cukor
- 1 csipet só
- 100 g étcsoki
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot.
A tejet egy lábasba rakjuk, és elkezdjük felmelegíteni, majd két kanál segítségével beleszaggatunk pár tojáshabgombócot, lefedjük, és hagyjuk, hogy „megfőjenek” kb. 2-3 perc alatt. Ezeket egy edénybe szedjük, majd kiszaggatjuk, és ugyanígy megfőzzük a maradék habot is.
A tojássárgájákat elkeverjük a kakaóporral, a keményítővel és a vaníliás cukorral, és a tejhez keverjük. Mehet bele a cukor és a só is, végül az összetördelt étcsoki, majd folyamatos kevergetés közben forralásig hevítjük, ekkorra szép krémes és sűrűbb állagú lesz, illetve felolvad benne az étcsoki is.
A madártejet lehűtve tálaljuk a tojáshabbal, és megszórjuk csokireszelékkel.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!