Hirdetés

Darázsfészek

Hozzávalók

2
25 × 35 cm-es tepsihez
+

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
200 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
200 g cukor
Hozzávaló kipipálva
2 tk étkezési keményítő
Hozzávaló kipipálva
200 g darált dió

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
300 ml tej
Hozzávaló kipipálva
5.6 g szárított élesztő
Hozzávaló kipipálva
40 g cukor
Hozzávaló kipipálva
8 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
500 g liszt
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A tepsik kikenéséhez

Hozzávaló kipipálva
vaj
Hozzávaló kipipálva
liszt

A lekenéshez

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás

A cukros tejhez

Hozzávaló kipipálva
200 ml tej
Hozzávaló kipipálva
4 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Darázsfészek

Ki merne darázsfészekbe nyúlni, ha nem mi?! Na, ne értsetek félre, nem akarunk semmi rosszat, maximum jóllakott hasakat, és ezért Lajos mindent el is követett! A legjobb az egészben, hogy kétszer is megcsinálta reggelire, úgyhogy nyugi, nincs olyan rossz dolgunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
25 × 35 cm-es tepsihez
+

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
200 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
200 g cukor
Hozzávaló kipipálva
2 tk étkezési keményítő
Hozzávaló kipipálva
200 g darált dió

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
300 ml tej
Hozzávaló kipipálva
5.6 g szárított élesztő
Hozzávaló kipipálva
40 g cukor
Hozzávaló kipipálva
8 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
500 g liszt
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A tepsik kikenéséhez

Hozzávaló kipipálva
vaj
Hozzávaló kipipálva
liszt

A lekenéshez

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás

A cukros tejhez

Hozzávaló kipipálva
200 ml tej
Hozzávaló kipipálva
4 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A darázsfészek recept elkészítéséhez először a töltelékhez egy tálban felhabosítjuk a vajat és a tojást a cukorral, majd beledolgozzuk a keményítővel elkevert darált diót.

A tésztához a tejbe szórjuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgájákat. A liszthez adjuk a vajat, a citromhéjat és a sót, aztán a tejes keverékkel összedolgozva 20 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 40-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A tésztát elfelezzük, és az egyik darabot legfeljebb 12 cm széles, 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diós töltelék felét úgy, hogy a széleken egy 1,5-2 cm-es sáv szabadon maradjon. Szorosan feltekerjük, majd elkészítjük a másik tésztadarabot is, és 1 órára a hűtőbe tesszük őket.

A hengereket lisztezett deszkán vizezett, vékony pengéjű késsel 2,5 cm széles darabokra vágjuk. A kapott csigákat fektetve, egymást érintve a kivajazott, kilisztezett tepsikbe tesszük. Letakarva a duplájára kelesztjük.

Lekenjük őket a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ekkor meglocsoljuk a cukros tejjel, és még 2 percre visszatesszük sülni.

darázsfészek
Darázsfészek

Elkészítési idő: kb. 180 perc

Ha tetszett ez a darázsfészek recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több diós finomság:

Mákos és diós bejgli
Almás-diós zserbó NUTELLA®-val
Diós linzer homoktövises lekvárral

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?