Hirdetés

Elájultok! Itt a Gundel palacsinta torta!

Hirdetés

Elájultok! Itt a Gundel palacsinta torta!

Van egy olyan fura fétisünk, hogy szeretünk mindenből tortát csinálni, ami finom :D Nem volt ez másképp a Gundel palacsintával sem…Ha ti is szeretitek ezt a zseniális magyar édességet rumos diókrémmel és extra csokiöntettel, akkor gyártsatok belőle 20 darabot és alkossatok belőle tortát! Higgyétek el, megéri!
Hirdetés

Hozzávalók

Kb 20 db palacsintához:

  • 150 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 3 tojás
  • 300 ml tej
  • 100 ml szódavíz

A töltelékhez:

  • 100 g puha mazsola
  • 300 ml tej
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 400 g darált dió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 narancs reszelt héja
  • 80 ml rum
  • 2 tk étkezési keményítő

A csokoládémártáshoz:

  • 300 ml tejszín
  • 5 ek rum
  • 250 g étcsoki
Fotó: Szilágyi Nóri

A palacsintához a liszthez adjuk a tojásokat, porcukrot, sót és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet is, végül csomómentesre keverjük. Teflon bevonatú palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez minden hozzávalót (az étkezési keményítő nélkül) egy lábasba rakunk és pár perc alatt összeforraljuk, majd a keményítőt pici vízben elkeverjük és besűrítjük vele a krémet. A csokoládémártáshoz a tejszínt felmelegítjük, beleöntjük a rumot, beletördeljük az étcsokit, várunk pár percet, hogy felolvadjon, majd átkeverjük. A palacsintákat a diókrémmel és a csokiöntettel rétegezzük, végül a maradék öntettel meglocsoljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások