Hirdetés

Epres sajttortás bejgli

Hozzávalók

2
rúd bejglihez
+

A tésztához

75 ml tej
25 g porcukor
10 g vaníliás cukor
5 g friss élesztő
225 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
75 g szoba-hőmérsékletű vaj
25 g libazsír
1 csapott ek tejföl
1 db tojássárgája
1 db tojás a kenéshez

A töltelékhez

400 g krémsajt
100 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
200 g blansírozott, darált mandula
3 ek eperlekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres sajttortás bejgli

Na, ez a bejglivariáció nem az én ötletem volt. A csapatban Lilla az, aki sajttortamániás, és ha lehetne, csak azt enne minden szülinapon és ünnepen. Egyébként bevallom, hogy elég menő lett, kicsit olyan, mintha egy vaníliás-epres krémtúrót ennél, pihe-puha bejglitésztával.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
rúd bejglihez
+

A tésztához

75 ml tej
25 g porcukor
10 g vaníliás cukor
5 g friss élesztő
225 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
75 g szoba-hőmérsékletű vaj
25 g libazsír
1 csapott ek tejföl
1 db tojássárgája
1 db tojás a kenéshez

A töltelékhez

400 g krémsajt
100 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
200 g blansírozott, darált mandula
3 ek eperlekvár
Bevásárlólistához adom

A tejet megmelegítjük, beleszórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sóval és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet, és sima tésztává dolgozzuk. Két részre osztjuk, gombócot formázunk belőle, letakarjuk fóliával, és felhasználásig hűtőbe tesszük. 

A töltelékhez a krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a citromhéjjal. A mandulát alaposan lezúzzuk egy aprítóval, és ezt is a masszához keverjük. 

Kivesszük a tésztagombócokat a hűtőből, és lisztezett deszkán mindkettőt 32 x 20 cm-esre nyújtjuk. Mindkét tésztánál a 32 cm-es oldal alsó részétől elkenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélső oldalnál és a fenti hosszabbik oldalnál kihagyunk kb. 1,5 cm-t. Eloszlatjuk a krémsajtrétegen az eperlekvárt. A két oldalánál behajtjuk a tésztát, majd feltekerjük, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Megszurkáljuk villával a tetejüket, és lekenjük tojássárgájával, majd hideg helyre rakjuk addig, amíg megszárad a kenés. Ezután lekenjük tojásfehérjével, és ilyenkor rakhatunk a tetejére díszítésként egész mandulaszemeket. Megvárjuk, amíg a fehérjés lekenés is megszárad, majd először 200 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőbe toljuk 15 percre, utána pedig 185 fokon sütjük további 10 percig. HA kibírjátok, érdemes legalább pár órán át pihentetni, hogy teljesen ki tudjon hűlni! 🙂

Epres sajttortás bejgli

Ha tetszett az epres sajttortás bejgli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások